Primarul din Roşia Montană îi mulţumeşte lui Kelemen: Datorită dumneavoastră comuna are viitorul asigurat

Primarul din Roşia Montană îi mulţumeşte lui Kelemen: Datorită dumneavoastră comuna are viitorul asigurat
Eugen Furdui i-a trimis o scrisoare deschisă lui Kelemen Hunor, căruia îi mulţumeşte pentru că a semnat avizul de descărcare arheologică pentru Roşia Montană.

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a primit astăzi o scrisoare de mulţumire de la primarul comunei Roşia Montană. Asta după ce, în acest weekend, a primit şi alte scrisori de felicitare şi sprijin din partea unor asociaţii care apreciază eforturile depuse de minister pentru finanţarea lucrărilor de patrimoniu de la Roşia Montană.

Mesajele vin după ce ministrul Culturii şi Patrimoniului National a semnat avizul de descărcare arheologică pentru Roşia Montană. Comisia Naţionala de Arheologie i-a trimis lui Kelemen certificatul spre aprobare, aceeaşi comisie emiţând şi în 2004 un certificat de descărcare pe care Curtea de Apel Braşov l-a anulat printr-o decizie definitivă şi irevocabilă.

Iată scrisoarea primarului din Roşia Montană, Eugen Furdui.

Stimate Domnule Ministru Kelemen Hunor,

Timp de mai mulţi ani, voinţa cetăţenilor din comuna Roşia Montană a fost pusă sub semnul îndoielii atunci când aceştia nu făceau decât să-şi ceară dreptul la o viaţă decentă. Datorită gestului dumneavoastră recent, comuna Roşia Montană va deveni în scurt timp dintr-o zonă defavorizată una dintre localităţile cu adevărat privilegiate ale României.

Ţin să vă reasigur că, într-o majoritate covârşitoare, noi roşienii credem şi susţinem investiţia în minerit a companiei Roşia Montană Gold Corporation. Doar aşa vom avea o infrastructură modernă, locuri de muncă, ape mai curate, un mediu reabilitat şi o localitate în care turiştii să vină cu drag.

Prin decizia pe care aţi luat-o de a acorda certificatul de descărcare de sarcină arheologică pentru masivul Cârnic şi de a-i convinge pe investitori să aloce 70 de milioane de dolari doar pentru prezervarea şi punerea în valoare a patrimoniului, comuna noastră se va putea măsura din acest punct de vedere cu orice altă localitate din ţară, fie
ea comună sau oraş.

Acest buget pus la dispoziţie de compania Roşia Montană Gold Corporation va asigura definitiv punerea în valoare a patrimoniului nostru cultural în beneficiul viitoarelor generaţii.

Dorinţa noastră este să rămânem ceea ce am fost vreme de 2000 de ani şi încă ne considerăm a fi - mineri. Suntem convinşi că mineritul modern şi responsabil, aşa cum propune această companie care a venit să investească aici la Roşia Montană, este singura soluţie pentru un viitor mai bun pe care ni-l dorim pentru noi şi copiii noştri.

Datorită dumneavoastră, acum putem spera că, odată cu reabilitarea patrimoniului, mână în mână cu o mină modernă, comuna are viitorul asigurat.

Vă mulţumesc în numele comunităţii pe care o reprezint pentru înţelepciunea de care
aţi dat dovadă, de a ţine cont de voinţa majorităţii şi de decizia specialiştilor în acest domeniu, că aţi ales cel mai bun viitor pentru zona noastră. Sperăm că şi ceilalţi guvernanţi vor urma exemplul dumneavoastră şi vor lua cât de curând decizia de a da toate avizele necesare demarării investiţiei în minerit de la Roşia Montană. 

Cu deosebit respect şi recunoştinţă,
Eugen Furdui
Primarul comunei Roşia Montană

 

Comenteaza