Primarul Sorin Apostu rămâne după gratii

Primarul Sorin Apostu rămâne după gratii
Trimisul special ziuadecj.ro şi ZIUA de CLUJ, la Bucureşti Alin Golban, a relatat în direct recursul primarului Sorin Apostu, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Recursul primarului Sorin Apostu a fost respins de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Prin urmare, el va rămâne după gratii. Aceeaşi decizie s-a luat şi în cazul omului de afaceri Călin Stoia.

ziuadecj.ro a transmis în direct recursul. Vezi cum s-au derulat evenimentele, invers cronologic:

Ora 16.50 Vezi aici ce a declarat avocatul Gheorghiţă Mateuţ la ieşirea din sala de judecată.

Ora 16.36 Sorin Apostu a ieşit din sală fără să declare nimic jurnaliştilor.

Ora 16.28 Procurorul DNA a terminat.

Ora 16.20 "Din convorbiri telefonice şi documente rezultă că anterior şi ulterior încheierii contractului de salubritate s-au efectuat plăţi la avocatul Monica Apostu", a spus procurorul.

Ora 16.10 Sergiu Bogdan a terminat pledoaria. Acum vorbeşte procurorul DNA.

Ora 16.05 Sergiu Bogdan afirmă că din inzterceptarea telefonică a unei discuţii a lui Stoia lipseşte o parte importantă: "Eu personal... mă ştiu cu Boc de când era primar, dar nu m-am bătut pe burtă cu el". "E fals prin omisiune", a adăugat Bogdan.

Ora 16.00 Sergiu Bogdan: "Este o prezumţie că dacă Stoia şi Monica Apostu au încheiat un contract e dare de mită. Care e conexiunea cu activitatea primarului?".

Ora 15.55 Sergiu Bogdan: "Primarul nu are atribuţie în derularea contractului, ci o comisie numită de Consiliul Local".

Ora 15.45 Sergiu Bogdan: "Licitaţia pentru salubritate este din 2009. E absurd să dai mită în 2010 pentru o licitaţie din 2009".

Ora 15.42 Vorbeşte avocatul Sergiu Bogdan, cel care îl reprezintă pe Călin Stoia.

Ora 15.40 Mateuţ a terminat pledoaria.

Ora 15.25 Mateuţ: "Nu există nicio dovadă că Apostu Sorin ar fi dat vreo indicaţie comisiei de licitaţie pentru serviciul de salubritate".

Ora 15.20: Mateuţ: "Monica Apostu avea contracte cu prsoane fizice şi juridice care nu au nicio legătură cu Primăria".

Ora 15.10 Mateuţ: "Decizia Aspaziei Droniuc este necredibilă, având în vedere că nu e martor, ci învinuită în alt dosar". Avocatul se referă la dosarul vicepreşedintelui Cosiliului Judeţean Cluj, Radu Bica.

Ora 14.53 Apostu a terminat declaraţia, vorbeşte avocatul său, Gheorghiţă Mateuţ.

Ora 14.50 Alte declaraţii: Majoritatea activităţii soţiei se desfăşura la domiciliu, iar eu veneam de obicei târziu acasă. OMV nu şi-a deschis staţie de zece ani în Cluj, Carrefour se află pe teritoriul comuniei Floreşti iar Viva Company Galaţi nu are nicio legtătură cu societatea Viva din Cluj, dezvoltator imobiliar al unor investitori portughezi.

Ora 14.45 Apostu: "Am apelat la Bekar Mustafa pentru a-mi rezerva bilet de avion Bucureşti - Târgu Mureş şi o cameră de la hotelul de lângă Palatul Parlamentului. Eu am plătit şi biletul, şi camera".

Ora 14.41 În ce priveşte acuzaţia că ar fi schimbat codul IMEI al telefonului său cu ajutorul unui specialist IT, pentru a nu fi interceptat, Apostu spune că a apelat la specialist "pentru a schimba softul telefonului şi nu pentru a schimba codul IMEI, cum consemnează procurorii".

Ora 14.40 Despre aşa-zisa "mită de la pepenari", Apostu a declarat, în faţa instanţei: "Nu am avut niciodată atribuţii legate de eliberarea abonamentelor stradale pentru producătorii agricoli".

ora 14.32 În ce priveşte licitaţia pentru salubrizarea oraşului, Apostu spune că nu a avut nicio atribuţie în cadrul comisiei de concurs.

Ora 14.25: Apostu: "În excursiile cu Simion Mureşan (n.r. - patronul Electrogrup) am plătit costurile pentru familia mea. Într-adevăr Mureşan face parte dintr-un grup de prieteni, ne cunoaştem de zece ani. Am fost în Grecia împreună, unde acesta are închiriată o vilă, iar eu am închiriat cameră în altă vilă".Despre excursia în Dubai, acesta spune că a plecat mai repede decât familia în Bucureşti, "unde aveam treabă".

Ora 14.17: Apostu: "Din cele 17 telefoane, doar patru aveau cartele şi erau funcţionale. Două erau ale mele, două ale soţiei. Restul erau vechi sau noi, pe care nu le foloseam, doar pe primeam la promoţii ale operatorului de telefonie".

Ora 14.10: Apostu: "Am aflat de contractul dintre Droniuc şi soţie în momentul declanşării anchetei DNA".

Ora 14.06 Apostu: "Nu am avut cunoştinţă că Aspazia Droniuc are contracte cu regiile subordonate Primăriei, fiind competenţa exclusivă a directorilor de regii. Nu am avut cunoştinţă că Aspazia Droniuc urma să încheie contract de asigurare pe 2012 cu regia de transport RATUC. Nu am discutat cu directorul RATUC, Liviu Neag, legat de Droniuc. Aceasta a presupus că am vorbit cu dânsul. Mă întâlneam periodic în cadru profesional şi atât".

Ora 13.58 Sorin Apostu doreşte să dea declaraţie, Călin Stoia preferă să rămână cu cea dată la Curtea de Apel Cluj.

Ora 13.55 A început recursul

Ora 13.44 Sorin Apostu şi Călin Stoia au intrat în sala de judecată. Recursul va începe în 10 minute.

Ora 13.00 Mai este de audiat un martor în procesul lui Adrian Năstase, prin urmare recursul lui Apostu va fi amânat şi nu va începe la ora 13, aşa cum era prevăzut.

Ora 11.58 Primarul Sorin Apostu şi omul de afaceri Călin Stoia au ajuns la sediul ÎCCJ. Avocaţii spun că recursul va începe chiar la ora 13, având în vedere că în procesul fostului premier Adrian Năstase mai este de audiat doar un martor înafara celui care răspunde acum la întrebările instanţei. După procesul lui Năstase urmează cazul de la Cluj.Conform site-ului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), recursul lui Sorin Apostu va începe la ora 13.

Grefiera de şedinţă a confirmat că recursul primarului din Cluj se va judeca în jurul orei 13. În aceeaşi sală de judecată au fost în această dimineaţă arbitrul Vasile Avram şi omul de afaceri Sorin Ţerbea. Pe holul instanţei aşteaptă fostul premier Adrian Năstase şi soţia acestuia.

Năstase spune că nu ştie prea multe despre cazul de la Cluj. "Este ciudat ce se întâmplă, dar sunt mândru că se face justiţie", s-a rezumat să spune fostul premier, care ne-a indicat să-i citim blogul, pe care scrie despre un record înregistrat de el în instanţă.

 

Comenteaza