Primul film independent turnat la Cluj, gata de TIFF. Vezi trailerul VIDEO

Primul film independent turnat la Cluj, gata de TIFF. Vezi trailerul VIDEO
Trailerul primului film independent turnat la Cluj doar cu voluntari, "Usturoi", a fost publicat azi de producătorul Radu "Groparu" Băzăvan. Filmul va fi lansat la ediţia de anul viitor a Festivalului Internaţional de Film Transilvania. "60-70% din film e montat deja", spune Băzăvan pentru ziuadecj.ro.

"Usturoi" e un film independent care prezintă povestea a doi copii prieteni, unul rom, celălalt român, care fug de acasă la oraş ca să se facă actori. Protagonişti sunt doi copii: Sebastian Topan are 12 ani, iar Darius Stoica are 10 ani. "Ambii sunt din Sălaj, unul e din Bârgou, celălalt din Zalău", spune el. Cum s-a oprit la cei doi protagonişti? "Am umblat prin judeţul Sălaj până i-am găsit pe amândoi. Sebastian a câştigat deja mai multe premii de actorie, iar Darius are un portofoliu impresionant de premii câştigate la concursuri de muzică - e un violonist de excepţie", arăta producătorul Radu Băzăvan la începutul filmărilor, în luna mai, pentru ziuadecj.ro.

Filmul a fost turnat în lunile mai şi iunie în Sălaj şi în Cluj-Napoca. "Este o comedie românească autentică, proaspătă şi originală fără scene lungi la masă, fără cadre moarte, fără comunism şi (din păcate pentru unii) fără nuditate", scrie Băzăvan pe blogul său.

Echipa de filmare a fost compusă din regizorul Lucian Alexandrescu de la E-motions films, Ionuţ Turda de la IT Media Studio, Chris Nemeş, Mircea Groza, Mihai Pripon şi de scenaristul şi producătorul Radu Băzăvan.

În film joacă Elena Ivanca, Ileana Negru şi Jon Selesi, alături de câţiva bloggeri clujeni şi mai mulţi artişti, între care Nicu Covaci şi Nicu Varga. "Dar starurile noastre incontestabile rămân Sebastian Topan şi Darius Stoica, doi copii extraordinari - aşa cum urmează să vedeţi", anunţă Băzăvan pe blog.

Bugetul producţiei nu a depăşit 32.000 de euro. Vezi aici detalii despre filmări

Comenteaza