Procurorii au lămurit relaţia dintre Bene şi Uioreanu. Se menține trimiterea în judecată

Procurorii au lămurit relaţia dintre Bene şi Uioreanu. Se menține trimiterea în judecată
Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Cluj a completat actul de sesizare a instanței și a comunicat judecătorului de cameră preliminară că menține dispoziția de trimitere în judecată.

 

După ce săptămâna trecută un judecător de la Tribunalul Cluj a trimis dosarul înapoi la DNA Cluj pentru a fi aduse probe suplimentare în privința relației dintre Ioan Bene și Horea Uioreanu, procurorii au răspuns solicitării judecătorului de cameră preliminară cu privire la relația infracțională dintre fostul președinte al Consiliului Judeţean (CJ) și omul de afaceri.

"În conformitate cu dispozițiile art. 345, alin.3 Cod procedură penală, în considerarea dispoziţiilor art. 345(2), teza 1 Cod procedură penală, având în vedere solicitarea judecătorului de cameră preliminară referitoare la neclarităţile cu privire la relaţia dintre inculpaţii Uioreanu Horea Dorin şi Bene Ioan, DNA- ST Cluj a comunicat că menţine dispoziţia de trimitere în judecată din data de 19 iunie 2014 şi a făcut completările cerute de judecătorul de cameră preliminară în dosarul respectiv", se arată în răspunsul DNA, conform portalului clujust.ro.

Judecătorul de cameră preliminară urmează să se pronunțe cu privire la trimiterea în faza de judecată a dosarului. În 8 octombrie, judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Cluj a trimis la DNA încheierea prin care a cerut lămuriri.

"Constată neregularitatea rechizitoriului nr. 4/P2014, emis de Parchetul de pe lângă ICCJ - DNA Serviciul Teritorial Cluj, sub aspectul imposibilităţii stabilirii obiectului sau limitelor judecăţii în privinţa relaţiei dintre inculpaţii Bene Ioan şi Uioreanu Horea Dorin.

Dispune comunicarea prezentei încheieri Parchetului de pe lângă ICCJ - DNA - Serviciul Teritorial Cluj, în vederea remedierii neregularităţilor constatate în actul de sesizare, procurorul urmând a comunica judecătorului de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei", a precizat judecătorul.

Cel care a ridicat excepția aprobată de judecător este avocatul lui Ioan Bene, Mihai Neamțu, pe motiv că nu se înțelegea din rechizitoriu pentru ce ar fi luat mită Uioreanu de la Bene şi ce ar fi trebuit să facă exact fostul președinte al CJ Cluj în schimbul sumelor de bani. 

Menţionăm că procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a lui Uioreanu, președintele suspendat al CJ Cluj, alături de oamenii de afaceri Ioan Bene și Vasile Pogăcean. Cei trei se află în arest preventiv încă din 29 mai. Tot atunci, Tribunalul Cluj a dispus prelungirea mandatelor de arestare preventivă pentru încă 29 de zile.
 
Uioreanu este acuzat de comiterea a cinci infracţiuni de luare de mită, dintre care două în formă continuată (10 acte materiale, respectiv şapte acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator (două acte materiale) şi complicitate la spălare de bani.

Etichete
Comenteaza