Procurorul clujean Irimie mai are o şansă la şefia DNA. Decizia e a lui Băsescu

Procurorul clujean Irimie mai are o şansă la şefia DNA. Decizia e a lui Băsescu
Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, a transmis astăzi preşedintelui Traian Băsescu propunerile pentru numirea lui Tiberiu Niţu în funcţia de procuror general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi a clujeanului Ioan Irimie în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Deşi a primit aviz negativ din partea CSM (nu cunoaşte instituţiile UE, nu este la curent cu realităţile din cadrul DNA şi dovedeşte o lipsă de viziune managerială), iar Daniel Morar (fostul şef al DNA) l-a "făcut praf" în cadrul interviului de candidatură, clujeanului Ioan Irimie îi surâde norocul. Până la finele anului, el ar putea prelua funcţia de procuror şef al DNA. Decizia îi aparţine preşedintelui Traian Băseescu.

"Ministrul Justiţiei a transmis joi, 27 decembrie 2012, Preşedintelui României propunerile pentru numirea în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a domnului Niţu Tiberiu Mihail, respectiv a domnului Irimie Ioan pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie", se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Justiţiei, citat de mediafax.

Potrivit articolului 54 alineatul 1 din Legea 303/2004, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) şi procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie sunt numiţi de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

Ministerul Justiţiei a precizat că a publicat pe pagina de internet a Ministerului Justiţiei analiza comparativă a interviurilor ce au avut loc la MJ şi la Consiliul Superior al Magistraturii în cadrul procedurii de numire a procurorului general al PICCJ şi a procurorului şef al DNA şi transcrierea înregistrării şedinţei Secţiei pentru procurori a CSM din 22 noiembrie 2012.

Citeşte şi: Procurorul clujean Irimie, "făcut praf" la audieri

Varianta numirii lui Irimie la şefia DNA se clatină. Ce urmează?

Irimie, aviz negativ de la CSM pentru şefia DNA

Ioan Irimie, sub tirul întrebărilor lui Daniel Morar

Ce avere are procurorul clujean propus la şefia DNA şi cât câştigă lunar

Etichete
Comenteaza