RMGC: Curtea de Apel Bucureşti aprobă certificatul de urbanism pentru exploatarea minieră din Roşia Montană

RMGC: Curtea de Apel Bucureşti aprobă certificatul de urbanism pentru exploatarea minieră din Roşia Montană
Documentaţia pentru exploatarea minieră de la Roşia Montană sunt "în vigoare şi perfect aplicabile", arată reprezentanţii Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) după ce ieri Curtea de Apel Bucureşti a decis definitiv și irevocabil confirmarea validităţii pentru certificatul de urbanism al RMGC. Curtea de Apel a respins astfel cererea de suspendare a documentului depusă de două organizaţii non-guvernamentale.


">

"Acesta este cea de-a zecea decizie favorabilă obţinută de RMGC în ultimele 15 luni", explică reprezentanţii RMGC. Vineri, instanţa Tribunalului Cluj a respins şi ea cererea înaintată de Centrul Independent pentru Dezvoltarea Resurselor de Mediu și Asociația Alburnus Maior, de suspendare a unei hotărâri a Consiliului Local din Romşia Montană cu privire la planul de urbanism general (PUG) al comunei şi planul de urbanism zonal (PUZ) pentru Zona de dezvoltare industrială Roşia Montană.

"În consecință, atât Certificatul de Urbanism cât și documentația PUZ-PUG sunt în vigoare și perfect aplicabile", arată RMGC. "Am câștigat zece procese majore în ultimul an și jumătate, toate inițiate de ONG-uri, și suntem convinși că proiectul minier Roșia Montană va fi un model de dezvoltare responsabilă", a declarat Dragoş Tănase, directorul general al RMGC, într-un comunicat de presă.

 

Etichete
Comenteaza