Romii fac legea în zona Sălii Sporturilor! Trei poloişti juniori de la C.S.S. “Viitorul”, bătuţi înainte să intre la piscină

Romii fac legea în zona Sălii Sporturilor! Trei poloişti juniori de la C.S.S. “Viitorul”, bătuţi înainte să intre la piscină
Incidentul s-a petrecut miercuri seară. Romii i-au lovit cu pumnii, cu bastonul telescopic şi cu un bolovan.

Vlad, Antoniu şi Paul, trei tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 15 ani, elevi la şcoli de top ale Clujului, sunt sportivi legitimaţi la secţia de polo a C.S.S. "Viitorul" Cluj-Napoca.

Aseară (n.r. - miercuri 20 mai), în jurul orelor 19:40, aceştia se îndreptau spre piscină, la antrenamentul lor obişnuit. Moment când s-au trezit înconjuraţi de trei băieţi romi, cam de aceeaşi vârstă cu ei, însoţiţi de trei fete din rândul aceleiaşi etnii, care s-au retras la o distanţă oarecare de ei, ca să privească în tihnă ce urma să se petreacă.

"Sunt nişte romi care locuiesc în apropiere şi de vreo jumătate de an ne tot tracasează când mergem sau ne întoarcem de la antrenamente. Cu o altă ocazie, pe un coleg de echipă l-au bătut, iar altuia i-au turnat în cap o sticlă cu suc... Ieri însă păreau puşi pe fapte mari. Ne-au blocat calea şi ne-au întrebat dacă suntem şmecheri. Apoi au năvălit pe noi, unul înarmat cu un baston cu telescop, altul cu mâinile goale, iar celălalt cu un bolovan. Ne-au lovit destul de rău: pe mine, în jurul picioarelor, pe Antoniu, la mână, iar pe Paul, cel mai grav, cu un bolovan, la picior", relatează Vlad.

După incident, tinerii şi-au anunţat antrenorul, iar acesta a anunţat imediat poliţia. Oamenii legii s-au prezentat de urgenţă la faţa locului şi le-au luat victimelor datele personale apoi, tot de la acestea, au aflat că doi dintre agresori se numesc Darius şi David. Cei trei tineri sportivi s-au deplasat cu o maşină la U.P.U., unde au fost consultaţi de medici. Paul a fost singurul pansat, pentru rana de la picior, provocată de bolovan, ceilalţi doi coechipieri având doar vânătăi, presărate pe tot corpul.

Astăzi, la prima oră a dimineţii, Vlad s-a prezentat la I.M.L., obţinând un certificate medico-legal în care i se recomandă două zile de îngrijiri medicale. El spune că şi colegii lui vor fi prezenţi la consultaţie până la încheierea programului. Apoi, toţi trei se vor duce la secţia de poliţie pentru a întocmi plângere penală împotriva agresorilor.

Comenteaza