Scandal la Clinica de Chirurgie Maxilo-Facială din Cluj

Scandal la Clinica de Chirurgie Maxilo-Facială din Cluj
O femeie din Salonta, judeţul Bihor, aruncă cu acuze grave către medicul Teofil Lung, de la Clinica de Chirurgie Maxilo-Facială din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Cluj.

Maria Olasz susţine că medicul clujean a operat-o de sinuzită maxilară, deşi suferise o intervenţie similară într-un spital din Timişoara cu un an în urmă. Femeia susţine că profesorul universitar Teofil Lung, de la Clinica de Chirurgie Maxilo-Facială din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Cluj, a operat-o de două ori, în lunile septembrie şi octombrie, şi că starea ei de sănătate nu s-a schimbat. Pe de altă parte, medicul clujean susţine că femeia suferă de o psihopatie, iar operaţia pe care el i-a făcut este una corectă şi bine făcută.

Problemele de sănătate ale Mariei Olasz, o femeie de 45 de ani din Salonta, judeţul Bihor, au început în urmă cu doi ani când a apelat la un medic dentist din localitate pentru a-şi reface dantura. „Am fost la un medic stomatolog din Salonta ca să îmi refacă dantura. Am avut probleme deasupra coroanei, iar medicul stomatolog mi-a spus că aceasta trebuie luată şi daţi jos dinţii. Doctoriţa Marieta Rezeanu mi-a spus că trebuie să îmi opereze doi dinţi, respectiv un canin şi un premolar, pentru că au puroi între ei. După ce am fost operată la premolar şi la canin pe partea stângă am avut dureri", a povestit Maria Olasz, care a mai suferit apoi o intervenţie chirurgicală la acelaşi medic dentist. „După ce m-a operat la premolar pe partea exterioară am avut dureri şi în interior. M-a operat apoi şi în interior şi în exterior şi am avut nişte dureri insuportabile. Mi-a scris antibiotice şi am respectat toate indicaţiile. După ce a văzut că nu mai sunt mai bine m-a trimis să îmi fac o radiografie panoramică. Pe radiografie s-a văzut că pe toată partea stângă am avut o infecţie şi în zona caninului, dar şi în cea a premolarului. Aveam la canin material de obturaţie pe maxilar. Mi-a spus să merg la un medic de chirurgie maxilo-facială ca să îmi rezolve problema pentru că ea nu mai are ce să îmi facă şi că îmi plăteşte cheltuielile", a povestit Maria Olasz.

Ea a făcut apel şi la Colegiul Medicilor Dentişti din Bihor cu privire la medicul stomatolog Rezeanu. „Am mers şi la Colegiul Medicilor şi mi-au spus că eu sunt vinovată pentru că m-am lăsa operată de doctoriţă, că ea nu are nicio vină, deşi medicul din Salonta a recunoscut că este vinovată şi că greşit. Eu i-am plătit ei 1500 de lei ca să îmi fac lucrările şi ea mi-a înapoiat 3000 de lei ca să îmi rezolv problemele. Cu toate astea, am ajuns să cheltui 30.000 de lei. Am fost operată de nouă ori în doi ani", a povestit femeia. Ea a mai suferit intervenţii chirurgicale în Timişoara şi Târgu Mureş până să ajungă la Cluj. „Am mai fost la Timişoară la o doctoriţă de chirurgie maxilo-facială, care mi-a scos materialul de opturaţie de pe canin şi am crezut că se rezolvă problema. Doctoriţa din Timişoara mi-a spus că ar trebui să mă simt mai bine, că nu mai are ce să îmi facă. Am mai apelat la încă un medic de chirurgie maxilo-facială din Timişoara, care a mi-a găsit un vârf de ac în maxilar", a povestit femeia, care susţine că nu şi-a revenit nici după aceste intervenţii chirurgicale.

Ea a apelat apoi şi la medicul clujean Teofil Lung. „L-am văzut la televizor, am auzit că e cel mai bun din ţară şi am sperat că va rezolva şi cazul meu. Am venit în luna septembrie să fac un film la sinusuri şi mi-a zis că am sinuzită maxilară. Eu i-am spus atunci domnului doctor că am mai fost operată de sinuzită. El mi-a spus că am mai fost operată pentru asta şi el mi-a spus că nu are încredere în nimeni, a zis că fiecare a făcut ce a ştiut şi el nu se ia după nimeni. M-a operat de sinuzită, deşi în 2011 am fost operată tot la sinusuri şi nu aveam nimic. I-am spus după operaţie că nu sunt mai bine deloc, că nu am simţit că a umblat la locul care mă doare. M-a operat în septembrie şi în octombrie, dar nu am fost mai bine. Mi-a spus că trebuie să am răbdare", a spus Maria Olasz, care luni i-a cerut explicaţii medicului clujean Teofil Lung. „Mi-a spus că am ceva punct fix la cap, că mă gândesc numai acolo şi nu se poate să am altceva. Şi acum am făcut un film şi nu arată mai bine. Arată mai rău. Am făcut un film şi m-am dus la el şi i-am zis: Domnule profesor, vreau şi eu nişte explicaţii. Mi-aţi spus că după operaţii o să fiu mai bine, mi-aţi spus că după operaţie la sinuzită nu mai am probleme cât trăiesc. I-am explicat că mă doare şi la gât, că mi s-a extins de la maxilar până la tâmplă infecţia şi el ne-a dat afară. Nu i-a convenit că nu sunt bine după operaţii", a precizat femeia.

Pe de altă parte, medicul Teofil Lung crede că problemele pacientei sunt de ordin psihic. „Doamna are o psihopatie, suferă cu nervii şi nimeni nu o să îi dea de cap. Am operat -o de sinuzită maxilară stângă. I-am spus să aibă răbdare, pentru că operaţia este făcută bine. A venit la mine acum să îmi spună că nu trebuia să o operez. Dacă vin pacienţi care îmi spun că nu ştiu să operez o sinuzită maxilară în condiţiile în care fac operaţii pe cazuri rare şi excepţionale îi dau afară. Cum să nu ştiu să operez o sinuzită maxilară simplă? Eu le-am vorbit frumos. Ei au venit la mine cu vorbe urâte şi nu suport jignirile. Le-am zis să plece", a declarat medicul clujean. El susţine că poate proba prin documente medicale faptul că operaţia Mariei Olasz a fost una reuşită. „A înjurat toţi doctorii la care a fost din Timişoara şi Oradea. Ăştia sunt pacienţi are au probleme psihice şi se fixează pe câte un punct dureros. E operaţie de sinuzită, corect făcută. S-a făcut tot ce trebuia. Niciun doctor nu e bun. Singurul lucru pe care îl regret e că am primit-o pentru că trebuia să o trimit înapoi la medicii care au tratat-o. Am documente, foi de observaţie care spun că operaţia a fost bine făcută", a adăugat Lung.

Caz cunoscut de Colegiul Medicilor Dentişti din Salonta

Medicul dentist Marieta Rezeanu, cea care a avut-o în grijă pe Maria Olasz, îşi aminteşte de pacienta care o acuză de malpraxis. „A fost vorba de un diagnostic mai complex şi de neglijenţa pacientei. I-am făcut o proteză totală. Cazul a fost discutat şi în Colegiul medicilor. S-ar putea ca doamna să fie mai sensibilă. Au consultat-o mai mulţi medici şi nu e mulţumită de nimeni. S-ar putea să aibă alte probleme. Degeaba e nemulţumită de doctorul Teofil Lung", a declarat stomatoloaga din Salonta. „Pacienta reclama de la doamna doctor (Rezeanu - n.red) să i se plătească sumele cheltuite la o clinică privată din Timişoara. Comisia Colegiului Medicilor a considerat că nu se i poate impune acest lucru doamnei doctor. La extracţii se mai pot întâmpla incidente. Pacientei i s-a recomandat să meargă la un control multidisciplinar de neuropsihiatrie, neurologie şi chirurgie maxilo-facială, însă a refuzat şi a fost deranjată de acest lucru. Nimeni nu a susţinut că are vreo problemă psihiatrică. Nu se poate acuza doamna doctor că ar fi făcut vreo greşeală. Mai mult, aceasta le-a restituit banii şi le-a dat şi o sumă în plus", a declarat Alin Şandru, preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti din Bihor.

 

Etichete
Comenteaza