Sechestrat în garaj. Baiat de 13 ani, batut si lipsit de libertate din greseala. Politia a demarat o ancheta

Sechestrat în garaj. Baiat de 13 ani, batut si lipsit de libertate din greseala. Politia a demarat o ancheta
Familia sustine ca a fost amenintata cu moartea si i s-au pretins 3.000 de euro, contravaloarea câinelui, pentru a fi lasat baiatul liber.

Aron are 13 ani si este elev la Liceul Teoretic „Apaczai Czere Janos" din Cluj-Napoca. Marti 9 iunie, acesta s-a deplasat împreuna cu colegii sai, Norbert si Erik, la kartodromul din cartierul Gheorgheni, ca sa faca niste ture cu karturile. Dupa ce si-au încheiat distractia, cei trei au pornit spre casa, urmariti îndeaproape de un pui de pitbull, extrem de prietenos, proprietatea mecanicului kartodromului, cu care se jucasera minute în sir. „Nu ne slabea deloc si a urcat cu noi dealul, pâna la garajul de troleibuze, iar noi l-am lasat acolo," povesteste Aron.

Apoi, a doua zi, dupa încheierea cursurilor, la orele 15.30, acesta a fost chemat de catre Norbert, de urgenta, la kartodrom, cu promisiunea unei surprize: sa încerce o trotineta noua, cu totul deosebita, pe care mecanicul tocmai o cumparase. Pasionat de trotinete - fiind posesorul uneia, dar si a doi câini - Aron a pornit degraba, încrezator, spre kartodrom, cu gând s-o probeze. L-a însotit Erik si fratele lui. Nu mica i-a fost mirarea când mecanicul l-a luat extrem de dur si l-a bagat într-un garaj - pe el si pe Erik, acuzându-l ca i-a furat câinele.

„Omul m-a strâns de gât, m-a lovit la mâna, la un picior si m-a scuipat. Apoi, ne-a bagat pe amândoi în garaj, dupa care a închis usa si ne-a lasat vreo douazeci de minute în întuneric. Pe prietenul meu l-a lasat în pace, iar fratelui meu, care venise si el cu noi, sa vada trotineta, când a încercat sa ma apere, i-a zis: <Taci, ca te omor!>. Totul pentru ca Norbert inventase ca eu am furat câinele, fiind rasplatit de catre angajatul cartodromului, cu multe ture, gratis. I-a spus asta lui tata, când el l-a întrebat pe Norbi de ce a facut ce-a facut. Si-n plus, Norbi nici nu a fost în ziua respectiva la scoala, desi am avut test la fizica, fiindca a stat la cartodrom," arata mai departe copilul. Intervine în discutie si mama lui Aron, Maria, pe coridoarele I.M.L. Cluj. Cei doi au sosit acolo vineri, 12 iunie, pentru a i se elibera copilului un certificat medico-legal, care sa dovedeasca bataia încasata de acesta: „Copilul asta, Norbert, e un mincinos fara pereche, minte de îngheata apele si tot asa a facut si în cazul disparitiei câinelui: i-a spus proprietarului ca Aron l-a furat. Iar mecanicul, furios, dupa ce l-a sechestrat pe baiat ne-a sunat si ne-a cerut 3.000 de euro, ca sa-l despagubim pentru câine. De unde naiba atâtia euro, când noi n-avem atâtia lei în casa? Am ajuns într-un suflet acolo si i-am spus ca Aron, într-adevar, iubeste mult câinii dar are deja doi, asa ca nu mai avea nevoie de înca unul. Omul nu ne-a crezut si ne-a menintat cu moartea si puscaria, în caz ca nu-i aducem câinele sau nu-l despagubim." Seara, parintii l-au dus pe baiat la U.P.U., unde medicii, dupa ce i-au acordat primul ajutor, vazând cât de traumatizat e copilul au anuntat politia. Acestia i-au luat declaratii copilului, de fata cu o avocata, apoi i-au invitat sa se prezinte la Sectia I, de pe strada Decebal - si nu la Sectia III, din Gheorgheni, cartierul unde s-a petrecut evenimentul. Totul, datorita complexitatii cazului. "Poate ca n-am fi facut plângere penala împotriva mecanicului, daca acesta nu-l batea si sechestra pe Aron, iar pe noi nu ne ameninta, cum a facut-o. Uitati, de trei zile copilul n-a mai fost la scoala, fiindca doua zile a stat în pat, cu febra mare, din cauza socului psihic suferit," arata, la rândul sau, tatal baiatului, sosit si el, între timp, la I.M.L..

Contactat sâmbata, 13 iunie, patronul kartodormului ne-a declarat ca lucrurile au luat o prea mare amploare fata de neînsemnatatea evenimentului petrecut marti, mai ales ca pitbull-ul a fost repede gasit, prin Facebook, la alti doi copii, nicidecum la cel acuzat pe nedrept.
"Într-adevar, nepotul meu a fost foarte suparat de ce s-a întâmplat si l-a crezut pe acel copil care i-a spus ca animalul a fost furat de colegul sau. Însa în privinta asa-zisei sechestrari, acest lucru e o minciuna: i-am tinut, maximum trei minute pe fiecare, în garaj, ca sa marturiseasca furtul," declara Vasile Coldea, patronul cartodromului din Gheorgheni. La rândul lor, politistii au început deja cercetarea cazului, cel acuzat de agresiune fiind convocat, vineri, la Sectia I de Politie, pentru a raspunde întrebarilor anchetatorilor.

Comenteaza