Stufărişul de la Sic, decor de nuntă

Stufărişul de la Sic, decor de nuntă
Delta Clujului, decor pentru fotografiile de nuntă. Din ce în ce mai mulţi fotografi sunt atraşi de decorul pe care-l oferă stufărişul de la Sic.

Stufărişurile de la Sic, judeţul Cluj, au devenit de anul acesta o destinaţie rustică tot mai cautată, în special pentru fotografia de nuntă, anunţă Asociaţia Eco Transilvania. Zonele de stuf din Bazinul Fizesului stârnesc, pe de-o parte interes în randul ornitologilor, din pricina celor aproape 100 de specii de păsări migratoare de baltă şi, mai nou, oferă fotografilor profesionisti un cadru neobişnuit pentru sedinţa foto de după nuntă.

"Stufărişul de la Sic are ceva aparte. E un fundal care apare ireal în fotografii, mai ales in combinaţie cu soarele care apune. Culorile pastelate, natura neîmblânzită a întinderii de stuf, crează un decor deosebit, o adevărată mare care se întinde între sat şi dealurile din jur. Ca fotograf, găsesc acest loc un cadru inedit pentru o şedinţă foto. E o combinaţie care surprinde, un contrast între elementul uman şi liniştea naturii, o senzaţie de infinit", afirmă fotograful Narcis Tarcea.

Obiceiul a fost treptat adoptat din vest şi se numeşte "trash the dress", "fearless bridal" sau "rock the frock". Ideea în sine de a "distruge rochia de mireasă" este aceea de a permite miresei să se relaxeze, dupa o zi în care a avut grijă să nu îşi murdarească, şifoneze sau rupă rochia. Ca un joc de rol, sesiunea foto îi dă ocazia să facă toate acestea intenţionat, timp în care fotograful capturează cele mai şocante ipostaze.

Anul trecut, Asociaţia EcoTransilvania a semnat un proiect de 500.000 de euro, în scopul elaborării unui program de management pe termen lung pentru conservarea a 10 teritorii protejate cu stufăriş din Cluj. Printre ele se află şi stufărişurile de la Sic, Fizeşul Gherlii, Bonţida, Ţaga sau Geaca, întinse pe o arie de aproximativ 4.600 de hectare.

 

Comenteaza