Transportul sacilor cu buletinele de vot, păzit de poliție la Cluj

Transportul sacilor cu buletinele de vot, păzit de poliție la Cluj

Efectivele de poliție din Cluj vor asigura protecția transportului către Biroul Electoral Județean (BEJ) al buletinelor de vot și al materialelor rezultate după finalizarea procesului de votare.  

De la începutul procesului de votare, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Cluj a înregistrat 52 de sesizări cu privire la contravenții sau infracțiuni electorale. În urma verificărilor desfășurate până la această oră, 38 dintre ele nu s-au confirmat.

Sunt derulate cercetări cu privire la patru infracțiuni electorale. Trei cazuri au fost semnalate în localitățile Turda, Dej și Mărtinești. În Cluj-Napoca, polițiștii au fost sesizați despre faptul că o persoană cu domiciliul în comuna Mihăești (județul Vâlcea) și-a exercitat dreptul de vot la o secție situată pe raza municipiului.

“Polițiștii se află la datorie pentru asigurarea derulării procesului de vot în condiții de siguranță, urmând ca la finalizarea acestuia, efectivele să asigure protecția transportului către BEJ a buletinelor de vot și a materialelor rezultate.

Pe durata procesului de votare, la nivelul județului Cluj nu au fost înregistrate evenimente deosebite. Forțele angrenate pentru asigurarea bunei desfășurări a procesului electoral continuă să acționeze în mod oportun, fiind verificate cu celeritate eventualele incidentele semnalate”, potrivit conducerii instituției.

Comenteaza