Uioreanu e liber! Fostul șef al județului, lăsat "la vatră" cu 2,5 ani mai devreme

Uioreanu e liber! Fostul șef al județului, lăsat "la vatră" cu 2,5 ani mai devreme

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, care executa o pedeapsă de 5 ani şi 10 luni în Penitenciarul Baia Mare pentru fapte de corupţie, a fost liberat condiţionat, miercuri, cu 2 ani şi 5 luni înainte de termen, de Judecătoria Baia Mare.

Judecătoria Baia Mare a transmis că  intervalul cuprins între data eliberării condiţionate şi data împlinirii duratei pedepsei, 14 august 2022, constituie termen de supraveghere pentru condamnat, conform Mediafax.

„Instanţa admite cererea de liberare condiţionată formulată de condamnat, deţinut în PBM în executarea pedepsei de cinci ani şi 10 luni închisoare, aplicată prin sentinţa penală nr. 173/2016 a Tribunalului Cluj şi dispune liberarea condiţionată a condamnatului de sub puterea mandatului de executare a pedepsei nr. 204/2016/2018, emis de Tribunalul Cluj.

Intervalul cuprins între data liberării condiţionate şi data împlinirii duratei pedepsei (14.08.2022), constituie termen de supraveghere pentru condamnat”, se arată în decizia Judecătoriei Baia Mare.

Judecătorii i-au atras atenţia lui Uioreanu că pe durata termenului de supraveghere trebuie să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Cluj, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile şi să comunice schimbarea locului de muncă.

Uioreanu a declarat corespondentului Mediafax că a fost eliberat condiţionat, miercuri, din PBM şi în cursul serii a ajuns acasă, la Cluj-Napoca. „A fost o decizie a Judecătoriei Baia Mare din 27 februarie prin care s-a dispus liberarea mea condiţionată, iar procurorii nu au mai depus recurs”, a spus acesta.

Fostul preşedinte al CJ Cluj a fost condamnat în ianuarie 2018 de Curtea de Apel Cluj pentru luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi tentativă la spălare de bani. El a fost încarcerat atunci în Penitenciarul Gherla, iar în 5 aprilie 2019 a fost transferat la PBM.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza