Un director a lăsat corporaţia şi costumul ca să fie voluntar la TIFF VIDEO

Un director a lăsat corporaţia şi costumul ca să fie voluntar la TIFF VIDEO
Un corporatist şi-a lăsat acasă costumul şi maşina şi a preferat să îmbrace tricoul şi să încalţe tenişii ca să facă voluntariat la festivalul de film de la Cluj. Vorbim despre un director de vânzări care a ales să-şi ia concediu pe durata festivalului, ca să facă voluntariat. Se diferenţiază astfel nu doar ca vârstă de toate celelalte câteva sute de voluntari de la festival.

La cei 42 de ani ai săi, Nicolae Faur e cel mai în vârstă voluntar de la TIFF, în departamentul de proiecţii în aer liber din piaţa Unirii, unde în fiecare seară montează gradenele, cară greutăţile de susţinere şi se asigură că filmul e proiectat fără probleme. Pentru că proiecţiile încep la ora 22, ajunge acasă în fiecare seară după miezul nopţii. Are o fiică de 16 ani care, pentru că acum i-a dat un exemplu, va fi şi ea voluntar anul viitor, la TIFF. "Anul viitor vom fi colegi; am o familie foarte înţelegătoare", spune Faur care, pentru a putea face voluntariat la TIFF în acest an, şi-a luat concediu de la slujbă. Este director zonal de vânzări pentru OMV Petrom, unde vinde gaze şi energie electrică. "Până acum niciodată n-am avut imboldul să fiu o parte din TIFF, deşi vin la festival de la prima ediţie. Iar acum, de când sunt voluntar, văd că niciodată un voluntar nu stă degeaba când altcineva are de muncă; e foarte plăcut să văd, când se termină proiecţia, că voluntari din alte departamente vin să pună mâna să ajute".

Faur spune că a întâlnit în echipa de voluntari şi medici sau oameni de afaceri, dar şi antreprenori care au preferat să se dedice TIFF-ului în această perioadă, "deci pierd bani acum". El a fost impresionat la ediţiile de anii trecuţi de voluntarii "care la proiecţiile în aer liber îmi dădeau o păturică la vizionare sau trăgeau de garduri şi scaune după proiecţie, când se demonta totul", aşa că în acest an a decis să pună şi el mâna şi să ajute.

Vezi un scurt interviu cu corporatistul transformat în voluntar pe durata TIFF:

Etichete
Comenteaza