Un nou caz Macingo. Şmecher, practicant de kickboxing, bate oameni pe stradă

Un nou caz Macingo. Şmecher, practicant de kickboxing, bate oameni pe stradă
Un clujean de 17 ani, practicant de kick-boxing, loveşte fără milă doar pentru a-şi arăta puterea.

Tavi este un tânăr de aproximativ 17 ani din Cluj-Napoca, sosit pe timpul vacanţei şcolare la bunicii săi din comuna Borşa. Aici, elevul şi-a dat aere, lăudându-se în faţa sătenilor că e sportiv legitimat la un club de kickboxing şi, în ciuda vârstei, face şi pe "omul de ordine" la un local clujean. Iar ca să-şi demonstreze măiestria, l-a ales tocmai pe Ghiţă C., vecinul bunicilor săi, care locuieşte în casa de vizavi, un băiat paşnic în vârstă de 20 de ani, care se ocupă cu agricultura şi cu creşterea animalelor familiei. Astfel, în urmă cu o lună, când Ghiţă a ieşit din discotecă, pe la patru dimineaţa, acesta s-a trezit pocnit pe la spate de Tavi, rămânând lat din cauza forţei loviturii. Tânărul a suferit ce-a suferit, renunţând însă până la urmă s-o mai reclame la poliţie pe marea „speranţă" a sporturilor de contact.

Sâmbătă 15 august, pe la ora 19.00, „demonstraţia" tânărului sportiv s-a repetat, din păcate cu aceeaşi victimă. De această dată, Tavi l-a lovit în faţa magazinului sătesc pentru că, întâlnindu-l pe uliţă, Ghiţă l-a dojenit întrebându-l ce tot are cu el. În replică, fără să-i spună ceva, Tavi l-a fulgerat, punându-l din nou la pământ dintr-o singură lovitură de pumn. „Stăteam în cohe (n.r. - bucătărie de vară) şi mă uitam la televizor, când văd că apare Ghiţă, plin de sânge, într-un hal fără de hal: <Tată, cheamă salvarea, că nu mai pot de durere la cap, iară m-a bătut Tavi a lu` Iosif> Am chemat poliţia din zonă şi salvarea de la Cluj iar medicii i-au acordat primul ajutor chiar acasă la noi. Apoi ne-au spus că dacă se vor amplifica durerile şi a doua zi, să-i sunăm din nou fiindcă vor veni şi-l vor transporta la Cluj, la spital", povesteşte acesta, tulburat. „Am dat cu capul de asfalt şi după ce mi-am revenit cât de cât m-am târât până acasă, unde tata a anunţat autorităţile. Nu m-am internat în seara respectivă însă a doua zi, durerile şi ameţelile fiind prea mari, am chemat din nou salvarea, care m-a transportat la Unitatea pentru Primirea Urgenţelor din Cluj-Napoca ", mărturiseşte la rândul său tânărul, scuipând în răstimpuri sânge într-un pahar ce-l ţine în mână. Ajuns la UPU, medicii l-au transferat pe băiat la Clinica de Chirurgie Maxilofacială, unde marţi, 18 august, colegii acestora i-au operat osul feţei, fracturat în mai multe locuri. Pe lângă durerile de cap, la fel de pronunţate, tânărul se plânge de asemenea şi de dureri mari la picioare, precum şi pentru că a rămas cu doi dinţi ciobiţi de pe urma loviturii.
„Imediat ce obţin certificatul medico-legal de la IML mă şi deplasez la postul de poliţie din comună ca să-i fac plângere penală individului, mai ales că ieri unchiul lui a fost la bunicii boxerului şi puţin a lipsit ca acesta să o bată şi pe soră-mea în vârstă de 17 ani. Aşa că după <antrenamentul> acesta al lui cu mine, dacă părinţii lui Tavi nu se vor scobi adânc în pungă şi să mă despăgubească, s-ar putea ca fiul să ajungă într-o casă de corecţie ", încheie, hotărât, tânărul.

După ce l-au consultat, medicii legişti i-au recomandat acestuia 18-20 de zile de îngrijiri medicale.

Cazul acestei kickboxer seamănă cu cel al fostului pugilist Alexandru Macingo. Acesta a fost condamnat la închisoare cu executare într-un centru de reeducare pentru minori după că, împreună cu alți amici infractori, au început să "joace", prin centrul Clujului celebrul joc "lovește și fugi", cunoscut în Statele Unite drept „knockout game". Cu cinci pumni în față, Macingo a trimis la spital tot atâția clujeni care au fost operați de urgență.

Comenteaza