Unde se angajează concediaţii de la Nokia

Unde se angajează concediaţii de la Nokia
Conducerea grupului MG TEC a anunţat ieri va inaugura în această vară o fabrică de hârtie. Primele recrutări s-au făcut în cadrul unui târg de forţă de muncă.

Unitatea de producţie de hârtie tissue a grupului MG TEC, controlat de omul de afaceri Ioan Tecar, urmează să absoarbă din foştii angajaţi ai societăţilor Nokia România şi Eurest, conform conducerii Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM).

„Participarea noastră la acest eveniment este cu atât mai motivantă cu cât la sfârşitul iulii iulie - începutul lunii august societatea comercială Metalicplas Impex inaugurează o nouă fabrică de hârtie tissue cu o capacitate de 100 tone/zi, oferindu-ne astfel posibilitatea de a identifica forţă de muncă necesară", a precizat Marius Ciceo, director de resurse umane în cadrul MG TEC. Hala de producţie va ocupa 6.720 mp, în vecinătatea parcului industrial privat din Dej.
Grupul MG Tec este compus din 10 companii: Metalicplas Impex, Pehart Tec, TermoTec, Metalicplas-Distribution, Terminvest, IZOTEC, Samus-Constructii, Tecar-San, Expo-AutoTec. Celor prezenţi li s-a oferit oportunitatea de a identifica un loc de muncă, au comparat exigenţele diferitelor profesii şi ocupaţii cu nivelul lor de educaţie sau pregătire profesională, au fost direcţionaţi în întocmirea CV-lui, a scrisorii de intenţie, precum şi în prezentarea şi susţinerea interviului de angajare.

Evenimentul „Fă pasul înainte, haide la interviu!", organizat de Asociaţia Inceptus România în cadrul unui proiect al AJOFM, a adunat ieri la hotelul Black Tulip 12 companii angajatoare din zona Dej-Gherla şi 450 de persoane în căutarea unui loc de muncă, dintre care 180 lucrători disponibilizaţi ai Nokia România şi Eurest, care au avut posibilitatea de a desfăşura sesiuni de interviuri pentru angajare. „AJOFM şi-a asumat măsuri active de ocupare pentru toate persoanele din zona aflate în căutarea unui loc de muncă, implicând în acest eveniment administraţia publică locală şi parteneri privaţi, care s-au remarcat prin asigurarea asistenţei tehnice şi prin asigurarea infrastructurii", a declarat Daniel Don, director al AJOFM.

Acţiunea face parte din proiectul „Centrul de Tranziţie de la JOB la Smart JOB", finanţat din Fondul European de ajustare la Globalizare (FEG) şi a fost dedicată în primul rând lucrătorilor disponibilizaţi în urmarea delocalizării Nokia de la Jucu (jud. Cluj) şi foştilor angajaţi ai Eurest, în vederea reîncadrării în muncă pe posturi oferite de către companii. La eveniment au fost prezenţi reprezentanţi ai unor angajatori din zonă, societăţi al căror domeniu de activitate corespunde calificării sau specializării dobândite de către cei prezenţi, prin participarea la programele de formare profesională din cadrul proiectului.

Oferte la jobshop

MG TEC: motostivuitorist, operator maşină hârtie, gestionar, referent achiziţii, ospătar, bucătar, macaragiu pod rulant, lucrător în structuri de construcţii
De'Longhi: montator subansamble, operator maşini-unelte cu comandă numerică
Fujikura: montator subansamble, operator maşini-unelte cu comandă numerică
Hyperion: confecţioner-asamblor articole textile, muncitor necalificat în confecţii
PP Protect: agent securitate
Vasrom: agent pază, sudor, tinichigiu, vopsitor auto, maşinist maşini şi utilaje
Karl Heinz Dietrich: logistică, transport, achiziţii, distribuţie
Rogrup: broker asigurare
Zena Asistmed: îngrijitor
Spitalul Municipal Dej: infirmieră, îngrijitor
ADP Gherla: florar-decorator Salina Dej

Sursa: AJOFM

 

Etichete
Comenteaza