10 activități pe care merită să le încerci în această iarnă

10 activități pe care merită să le încerci în această iarnă
10 activități pe care merită să le încerci în această iarnă
10 activități pe care merită să le încerci în această iarnă

Pe timpul iernii, zilele sunt scurte, reci, întunecate și plictisitoare. Deseori, acești factori pot duce la crearea unor obiceiuri nesănătoase (sedentarism, supraalimentare, infodemie etc.) și la stări de anxietate sau depresie. Pentru a preîntâmpina aceste lucruri, este bine să ai la îndemână o listă cu alternative de avut în vedere pentru a evita plictiseala.

Angajarea în anumite activități, precum sunt cele pe care le vom enumera mai jos, ar trebui să te ajute să rupi monotonia și să treci peste zilele de iarnă cu zâmbetul pe buze.

Vizionează un film specific sărbătorilor de iarnă
Anumite persoane pur și simplu nu concep să petreacă sărbătorile de iarnă fără să vizioneze un film precum „Home Alone” sau „The Grinch”. O seară de week-end în care ai decis să rămâi în casă poate reprezenta momentul potrivit pentru a revedea unul dintre filmele tale festive preferate.

Planifică un picnic în interior
Pregătește sau comandă câteva platouri cu gustări și prepară un ceai sau un vin fiert și invită-ți prietenii la un picnic, pe o pătură, în mijlocul living-ului. Nu are cum să nu fie distractiv, dar ai grijă să nu uiți de deserturi!

Vizitează târguri de sărbători
Poate că nu este o idee rea să cumperi diverse cadouri online, însă dacă vrei să găsești anumite preparate sau obiecte inedite, ai face bine să mergi la diverse târguri festive, fie în orașul tău, fie în împrejurimi. Pentru un plus de farmec, încearcă să găsești un loc nou, unde nu ai mai fost.

Prepară un cozonac
Cu atâtea produse disponibile în supermarket, poate că aceasta ți se va părea o idee neatractivă, însă dacă vei căuta o rețetă deosebită și vei folosi ingrediente de calitate, ai putea să-i surprinzi pe toți cunoscuții tăi. Nu este deloc complicat de făcut, doar că trebuie să fii atent la detalii.

Joacă unul dintre jocurile tale preferate
Jocurile pot reprezenta o modalitate excelentă de a stimula activitatea creierului, în timp ce te distrezi. Când ai jucat ultima dată Monopoly, cel mai popular joc de societate din toate timpurile, șah, jocul regilor sau ruletă, jocul de cazinou cu 37 sau 38 de buzunare numerotate? Una peste alta, timpul de joacă nu este doar pentru copii.

10 activități pe care merită să le încerci în această iarnă

Mergi la un restaurant de lux
Tendința oamenilor este să meargă în localuri exclusiviste atunci când pleacă în concediu, însă rareori se gândesc să procedeze astfel în propriul oraș. Totuși, dacă ai cam epuizat toate opțiunile din oraș, încearcă să faci o scurtă excursie doar pentru a lua masa într-un restaurant deosebit.

Experimentează o drumeție de iarnă
Nu te gândi că drumețiile pot fi plăcute numai în sezonul cald. Câtă vreme te vei echipa corespunzător, recreația este garantată, iar aventura de a merge pe traseele special amenajate pentru iarnă nu se compară cu nimic altceva. Te vei întoarce cu amintiri, dar și cu fotografii inedite.

Practică un sport montan
Snowboard, schiuri sau sanie: nu știi ce să alegi? Primele două variante sunt adresate persoanelor cu o condiție fizică decentă, care nu sunt străine de sport sau de mișcare, în timp ce sania este varianta cea mai puțin solicitantă. Nu te îngrijora dacă ai zero experiență, pentru că vei putea face cursuri de inițiere pe pârtie.

Creează cadouri personalizate
Fie că ești un as în Photoshop, fie că ești talentat la lucru manual, nu ai de ce să nu încerci să-ți surprinzi rudele și prietenii cu cadouri personalizate. Poți crea felicitări, decorațiuni sau diverse obiecte personalizate, precum cănile, tricourile și așa mai departe.

Fă-i cuiva o bucurie
Sărbătorile de iarnă vin la pachet cu numeroase cheltuieli, însă nu degeaba se spune că a dărui este cel mai frumos de a celebra viața. Printre noi, există numeroase persoane care au diverse lipsuri, iar dacă ai ocazia și îți permiți, ar fi foarte frumos să faci cel puțin un gest de caritate, fie că este vorba de voluntariat sau de o donație.

Comenteaza