Controversă în lumea modei. Tory Burch, acuzată că a copiat un suman tradiţional românesc

Controversă în lumea modei. Tory Burch, acuzată că a copiat un suman tradiţional românesc
Cunoscutei creatoare americane de modă Tory Burch i se atrage atenţia, într-o postare care a devenit virală pe Facebook, că a copiat designul unei haine tradiţionale din Romania, care se află expusă la Muzeul de Artă Metropolitan din New York.

Pe pagina proprie de Facebook, "La Blouse Roumaine", prima comunitate din Romania dedicată iei, atrage atenţia că Resort 2018, colecţia brandului fashion Tory Burch, se aseamănă extrem de mult cu hainele tradiţionale româneşti.

Una dintre jachetele Tory Burch arată aproape la fel, dacă nu identic, ca o haină românească, un suman de la începutul secolului 20, expusă la Muzeul de Artă Metropolitan din New York.

Cei de la "La Blouse Roumaine" i-au transmis un mesaj pe Facebook creatoarei americane, pe care o roagă să menţioneze sursa de inspiraţie a designului şi corectarea descrierii în care se nota că sursa de inspiraţie este africană.

În acest moment, postarea celor de la La Blouse Roumaine are peste 20.000 de share-uri.

Reacţia? Utilizatorii români au observat că mesajele şi comentariile pe care le scriu pe pagina de Facebook a brandului Tory Burch sunt şterse mai mereu, mulţi dintre aceştia fiind blocaţi.

Tory Burch a reacţionat:

 

Comenteaza