Desert de weekend din Ardeal. Cum faci cel mai bun ștrudel cu mere

Desert de weekend din Ardeal. Cum faci cel mai bun ștrudel cu mere

Ștrudelul cu mere este ușor de preparat și poate fi desertul perfect pentru o zi de duminică.

Vrei ceva dulce și îți plac merele și scorțișoara, dar nu prea ai chef să-ți petreci prea mult timp în bucătărie, acest ștrudel este alegerea perfectă. Este rapid și ușor de pregătit, așa că, pune-te pe treabă!

Ce îți trebuie pentru aluat: 300 g faina 4 linguri ulei 2 albusuri 1/2 lingurita sare 1 lingurita zeama de lamaie 60 ml apa calda

Ingredientele pentru umplutură: 4 mere mari 100 g zahar coaja unei lamai 1 lingura zeama de lamaie 2 linguri stafide 1 lingura scortisoara 2 linguri faina 3 linguri nuci


În plus, mai ai nevoie de 100 g unt, un ou și zahar pudra, pentru ornat.

Cum se face:
 
Pune faina intr-un recipient incapator si pune restul ingredientelor in centrul acesteia: uleiul, albusurile, sarea, zeama de lamaie si apa calda.

Framanta putin apoi aluatul in recipient, apoi framanta-l pe un blat bine presarat cu faina, pentru cca 10 minute.

Unge aluatul cu ulei si lasa-l sa se odihneasca inapoi in castron pentru 20-30 de minute.

Intre timp, curata merele si taie-le cubulete mici. Pune peste ele scortisoara, zeama de lamaie, zaharul, stafidele, coaja de lamaie si faina. Amesteca bine si lasa ingredientele pentru umplutura deoparte.

Intinde pe blatul de lucru o hartie de copt sau o față de masa care nu lasa scame. Presara bine hartia/fata de masa si sucitorul cu faina, apoi intinde o foaie cat mai subtire posibil, dar fara sa se rupa.

Unge foaia de strudel cu unt topit pe intreaga suprafata, apoi presara nucile taiate de cutit.

Aranjaza umplutura de mere la unul din capetele foii intinse si ruleaza strudelul treptat, folosindu-te de hartie/fata de masa si ungand cu unt partea de aluat de pe exterior ori de cate ori mai rulezi putin.

Strange strudelul cu mere la capete, unge-l cu un ou batut si da-l la cuptor pentru o ora la 160 de grade. Din 15 in 15 minute mai unge strudelul cu unt topit. Gata, pofta buna!

 

Comenteaza