Doctorul din cămară. Uimitoarele beneficii pentru sănătate ale nucilor verzi

Doctorul din cămară. Uimitoarele beneficii pentru sănătate ale nucilor verzi

Începe sezonul nucilor verzi, iar aceste fructe-minune, cu numeroase beneficii pentru organism, nu trebuie să lipsească din cămară. 

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Este vremea nucilor verzi, așa că ieșiți la cules sau căutați-le pe tarabele din piețe, pentru că beneficiile pentru sănătate a acestor fructe delicioase sunt numeroase. Iată câteva dintre acestea:

Fortifică sistemul cardiovascular

Nutrienții pe care nucile le conțin - vitamine, grăsimi, antioxidanți și minerale – le recomandă pentru întărirea și protejarea sistemului cardiovascular, în întregimea sa, și a inimii, în special. Datorită acizilor grași conținuți, nucile pot contribui la scăderea nivelului ridicat al colesterolului rău (LDL). În plus, conţinutul de vitamina E scade riscul de a face un atac de cord.

Sunt aur pentru creier

Bogate în vitamine (A, B, E şi F) și minerale esenţiale pentru sănătatea organismului (fosfor, calciu, fier, seleniu, zinc, potasiu), nucile sunt o hrană excelentă pentru creier, ajutând la stimularea sistemului nervos. Potrivit unor studii efectuate de cercetătorii americani, substanţele active prezente în miezul de nucă au efecte pozitive în tratarea afecţiunilor neurologice.

Rezolvă problemel digestive

Coaja nucilor verzi, bogată în iod tratează problemele la nivelul stomacului, dar şi infecţiile intestinale acute sau gastritele. Totodată, nucile ajută şi la detoxifierea ficatului şi la fluidizarea sângelui.

Miezul de nucă, aliat de nădejde în controlul greutății 

Miezul de nucă, grație bogăției de nutrienți pe care îi conține - proteine, grăsimi, fibre - poate să contribuie din plin la instalarea unui simțământ mulțumitor de sațietate. Ceea ce va avea ca efect reducerea nevoii de a mânca o cantitate prea mare de alimente sau de a ciuguli între mese.

Țin departe cancerul și bolile de inimă

Studiile efectuate de-a lungul timpului au arătat că persoanele care obișnuiau să consume zilnic nuci au înregistrat o probabilitate mai mică de a muri de cancer, boli de inimă și boli respiratorii.

 

 

 

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza