„Mamă am ajuns în rai!” Cea mai delicioasă rețetă de spanac cu lapte și usturoi

„Mamă am ajuns în rai!” Cea mai delicioasă rețetă de spanac cu lapte și usturoi
| Foto: retetadelabunica.ro

Spanacul cu ou este o rețetă care îmi aduce aminte de copilărie. Am încercat mult timp să îl fac ca „la mama acasă” și nu reușeam înainte să găsesc această rețetă minunată. 

Trebuie să vă atenționez rezultatul este unul cu siguranță divin, de aici și expresia „mamă am ajuns în rai”, pe care o tot ziceam de fiecare dată când mama îmi dădea să gust vreun nou deliciu culinar. 

Ingrediente

  • 300 gr spanac tocat (spanac congelat sau proaspăt, cel proaspăt se fierbe în prealabil)
  •  3-4 căței de usturoi
  •  1-2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 500 ml lapte de vacă
  • 100 ml apă
  • 2 linguri făină
  • sare, piper alb măcinat și nucșoară (opțional) după gust

Mod de preparare

1. Toarnă niște ulei în cratiță, apoi zdrobește usturoiul și pune-l în cratiță
2. Pune cratița pe aragaz și prăjește usturoiul circa 1-2 minute la foc iute să se înmoaie, amestecă din când în când să nu se ardă usturoiul
3. Pune spanac congelat în cratiță și aproximativ 100 ml de apă (poți folosi și frunze de spanac proaspăt, dar trebuie să-l fierbi, scurgi de apă și toci în prealabil), apoi fierbe circa 4-5 minute sau până când spanacul s-a dezghețat, amestecă ingredientele din când în când
4. Redu temperatura, apoi adaugă 300 ml de lapte și fierbe mâncarea 3-4 minute sau până când laptele este fierbinte
5. Între timp, amestecă laptele rămas cu făina până obții o textură omogenă fără cocoloașe
6. Asezonează mâncarea cu sare, piper alb măcinat și nucșoară după gust
7. Când fierbe laptele, toarnă mixtura de lapte și făină preparată anterior în cratiță, în timp ce amesteci continuu
8. Fierbe această delicioasă mâncare de spanac 1-2 minute până când devine cremoasă

Trucuri culinare

În ciuda simplității sale, spanacul cremos cu lapte și usturoi este foarte delicios, de aceea este apreciat de majoritatea oamenilor care îl gustă. Rețeta este foarte versatilă, așadar poate fi preparată cu spanac congelat sau proaspăt. Totuși,  dacă ai ocazia și timpul necesar pentru a-l găti, îți recomand să folosești frunze de spanac proaspăt pentru vitaminele în plus, deși mâncarea din spanac congelat este la fel de gustoasă!

Mâncarea de spanac cu lapte și usturoi poate fi servită simplu, cu un ou prăjit (ador această versiune), frigănele, crochete de pește și multe alte preparate cu carne, cum ar fi pulpe de pui prăjite, șnițel de pui sau friptură de porc. 

Comenteaza