Zgârie-norii plutitori, oraşele viitorului

Zgârie-norii plutitori, oraşele viitorului
Turnul proiectat de nişte arhitecţi new-yorkezi pare desprins dintr-un film S.F. Clădirea uriaşă atârnă deasupra Pământului ancorată de un asteroid aflat pe orbita Pământului.

Nişte arhitecţi cu viziune din New-York au venit cu o propunere ce ţine de sience-fiction, au proiectat primul zgârie-nori care nu se află cu "picioarele" pe Pământ, ci atârnă de un asteroid suspendat undeva la 50.000 de km de suprafaţa terestră. 

Potrivit iflscience.com, arhitecţii de la Clouds Architecture Office spun că, turnul proiectat de ei - Analemma Tower - nu ar fi doar „cea mai înaltă" clădire din lume, ci şi singura care atârnă de un asteroid aflat pe orbita Pământului, fiind fixat cu ajutorul unor cabluri extrem de rezistente.

Proiectanţii susţin că pe viitor manipularea şi utilizarea asteroizilor nu va fi un lucru atât de neobişnuit, cum pare astăzi, amintind de intenţia NASA de a captura și redirecționa un asteroid, în 2021, deşi misiunea respectivă nu a fost inclusă în viitorul buget NASA, astfel că are un viitor incert.

Potrivit planurilor arhitecturale, turnul va fi mai mult decât un zgârie-nori imens. Acesta va fi, de fapt, mai degraba un oraș plutitor împărțit pe secțiuni, restaurante, birouri, spaţii comerciale, o zonă pentru grădini şi agricultură şi una rezidențială.

În cazul în care acest turn va fi vreodată realizat, energia de care ar avea nevoie pentru a funcţiona va fi asigurată de nişte panouri uriaşe care vor capta energia solară, iar pentru apă va exista un sistem de colectare prin condensare a vaporilor din nori. 

Turnul ar oferi, datorită poziţiei lui, o panoramă extraordinară, dar şi mobilitate, având în vedere că, pe parcursul a 24 de ore, clădirea va "călătorii" între cele două emisfere.

Comenteaza