Explicaţii pentru un 0-3. Şi ce lasă în urmă Ogăraru şi Groenendijk

Explicaţii pentru un 0-3. Şi ce lasă în urmă Ogăraru şi Groenendijk
"U" s-a făcut de râs cu ASA. Nu pentru că a pierdut cu 0-3, se mai întâmplă, ci pentru că nu a contat deloc în atac.

O formulă croită pentru ofensivă, cu trei atacanţi şi doi mijlocaşi ofensivi, ar fi trebuit să producă măcar o fază de poartă. N-a făcut-o. E drept, Universitatea a avut un fotbalist eliminat devreme, dar Stăncioiu nu a fost deranjat deloc nici cât s-a jucat 11 la 11.

Finalul de tur al clujenilor a fost impresionant, cu acel 6-0 la Piatra Neamţ. Părea că alb-negrii s-au încălzit abia când a dat frigul. Mai bine se mai jucau nişte etape în decembrie, pentru că, după vacanţă, "U" arată din nou „neîncălzită". Meciul de duminică a semănat cu primele apariţii după instalarea lui Ogăraru, în care actorii din teren păreau că îşi uitaseră replicile.

E drept, s-a alergat mult, dar din păcate în gol. Strategia de a arunca mingi la infinit peste apărarea mureşenilor, probabil de teama redutabilului cuplu de închizători Mureşan - N'Doye, a fost falimentară. Toată gândirea s-a bazat prea mult pe Mengolo, care a prins o zi proastă; şi care a dat peste un fundaş hotărât. O altă piesă de rezistenţă a "Şepcilor roşii", Ceppelini, mijlocaşul responsabil cu pasele decisive, a fost mai aproape să le ofere un assist mureşenilor decât propriilor coechipieri. Apoi, nu o să înţeleg niciodată de ce Viveiros este uitat pe bancă; omul care a contribuit la reuşitele clujenilor din startul campionatului nu a reprezentat nici duminică o soluţie, chiar dacă "U" a efectuat doar două schimbări!

Nu ştiu dacă Ogăraru şi Groenendijk pot să remedieze neajunsurile din jocul cu ASA, probabil că da. Timpul e însă foarte scurt, iar campionatul este tot mai încins. Oricum, probabil că nu vom mai afla acest lucru. Se aude că Reghecampf le vrea locul celor doi şi ştim din experienţă că, la "U", zvonurile de adeveresc. Măcar pe cei doi îi dă afară Walter după un eşec, nu după o victorie, ca pe Teja.

PS Ogăraru şi Groenendijk au reuşit, pe final de tur, să ne arate o echipă ofensivă, cum nu a fost "U" demult. Care a atacat şi în deplasare, fără complexe, chiar dacă adversarii s-au numit Astra şi Dinamo. A fost o imagine interesantă şi plăcută. Pentru asta, cei doi merită mulţumiri.

 

 

Comenteaza