Papa Francisc, apel ca persoanele LGBTQ să fie primite în biserică: "A fi homosexual nu este o crimă"

Papa Francisc, apel ca persoanele LGBTQ să fie primite în biserică: "A fi homosexual nu este o crimă"

Papa Francisc a criticat într-un interviu legile statelor care incriminează homosexualitatea, numindu-le "nedrepte", afirmând că Dumnezeu își iubește toți copiii așa cum sunt.

În interviul acordat Associated Press de către Papa Francisc au fost abordate mai multe subiecte, printre care și problema homosexualității.

Papa Francisc a criticat legile statelor care incriminează homosexualitatea, numindu-le "nedrepte" și afirmând că Dumnezeu își iubește toți copiii așa cum sunt. El a făcut apoi apel la episcopii catolici să primească persoanele LGBTQ în biserică - "A fi homosexual nu este o crimă", a spus Suveranul Pontif, potrivit Mediafax.

În ce privește episcopii, a adăugat el, poate că aceștia ar avea nevoie de un proces de schimbare pentru a recunoaște demnitatea tuturor: "Acești episcopi trebuie să facă un proces de convertire și să folosească tandrețea, cea pe care Dumnezeu o are pentru fiecare dintre noi".

În ajunul celor 10 ani de pontificat, Papa și-a analizat slăbiciunile: alegerea sa a fost întâmpinată cu un sentiment de "surpriză" pentru un Papă sud-american, apoi a venit disconfortul "când au început să-mi vadă defectele și nu le-au plăcut", a spus el. "Singurul lucru pe care îl cer este să mi le spună în față, pentru că așa creștem cu toții, nu?". Francisc l-a lăudat pe Benedict ca fiind un "gentleman" și a spus despre moartea sa: "Am pierdut un tată", "pentru mine a fost o siguranță", "am pierdut un bun tovarăș".

Papa Francisc a vorbit și despre starea sa de sănătate. Suveranul Pontif a dezvăluit că diverticuloza, pentru care a fost operat de urgență în iulie 2021, a "revenit".

În ceea ce privește durerea de la genunchi, mica fractură osoasă cauzată de o căzătură s-a vindecat din fericire fără intervenție chirurgicală, după ce a fost supus unei terapii extinse cu laser: "S-ar putea să mor mâine, dar este sub control. Sunt sănătos".

De asemenea, el a informat că nu a luat niciodată în considerare emiterea unor reguli care să reglementeze viitoarele demisii papale și că intenționează să continue cât mai mult timp posibil ca episcop al Romei: "Am o stare de sănătate bună. Pentru vârsta mea, sunt normal”.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza