Lider USR Cluj, demisie din funcţie şi din partid după ce a atacat Biserica Ortodoxă

Lider USR Cluj, demisie din funcţie şi din partid după ce a atacat Biserica Ortodoxă
Actorul Bogdan Bob Rădulescu şi-a anunţat joi, pe Facebook, demisia din funcţia de vicepreşedinte al partidului Uniunea Salvaţi România, filiala Cluj şi din cea de membru al formaţiunii şi a anunţat că se va retrage şi de pe lista de candidaţi a USR Cluj pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie.

"Comedia, după cum am explicat mai devreme, este, prin excelență, politically incorrect. Umorul e antisistem. E răutăcism simpatic. Nu poți fi și politician și comediant politically incorrect în același timp. E o contradicție de termeni pe care am crezut că o pot gestiona. De curând, am descoperit că acest compromis mi-e peste puteri.

"Mi-e greu să mă dezic, de dragul implicării politice, la sceneta în care am descoperit sensul expresiei Puie Monta, mi-e greu să nu-mi asum "interviul" cu Oprea de după accident sau discursurile despre preoți ipocriți și politicieni absurzi, mi-e greu să renunț la taxatul prin satiră a derapajelor din societate. Însă mi-e foarte ușor să continui ce-am făcut până acum, și anume să susțin societatea civilă prin participarea mea la evenimente caritabile, strângeri de fonduri și alte acțiuni filantropice. Cred că pot face la fel de multe lucruri bune pentru Cluj și fără să fiu politician", a scris, printre altele, Bogdan Bob Rădulescu pe Facebook, odată cu anunţarea demisiei.

Gestul lui Bogdan Bob Rădulescu vine după ce în spaţiul public a fost redifuzată o înregistare video a actorului, postată pe Youtube, în care acesta a folosit un limbaj vulgar şi jignitor la adresa Bisericii Orodoxe şi a politicienilor români, pe tema "relaţiei bolnave şi distructive dintre infecta politică românească şi mizerabila Biserică Ortodoxă", care ar fi dus în opinia sa la "otrăvirea creierelor tinere", prin predarea religiei în şcoli.

Un val imens de critici au fost lansate în special în mediul online la adresa lui Rădulescu, iar unele personalităţi ale vieţii politice şi culturale, printre care Adrian Papahagi şi Teodor Paleologu au cerut conducerii USR să se delimiteze de comediantul clujean.

De altfel, filmuleţul respectiv a şi fost şters de pe Youtube iar vicepreşedintele USR, Clotilde Armand, a postat un mesaj pe Facebook în care şi-a cerut scuze.

"Vreau să îmi cer scuze tuturor creștinilor în calitate mea de creștin și din poziția de vicepreședinte USR, pentru limbajul josnic și declarațiile apărute în spațiul public lipsite de bun simț folosite de unii membri sau simpatizanți USR împotriva creștinilor. Să folosești etichete pline de injurii contra religiei indiferent care ar fi aceasta este o lipsă de respect și nimeni nu are nimic bun de câștigat. Noi, cei care în acest moment ducem o luptă cu actuala clasă politică trebuie să demonstrăm că suntem altfel decât cei care și-au bătut joc destulă vreme de români. La fel cum eu respect drepturile și libertățile celor care nu cred în aceleași valori ca mine, am aceeași pretenție de la cei care ar trebui să fie un exemplu de moralitate pentru societate", a afirmat Clotilde Armand.

Înainte de a-şi anunţa demisia, actorul clujean a recunoscut, într-o postare tot pe Facebook , că a greşit. "Am greşit pentru că vorbind cu multă pasiune si sinceritate, n-am cernut bine cuvintele şi având bune intenţii în gând şi-n suflet, totuşi mi-am pavat calea către iadul prin care am trecut după ce mi-am vărsat năduful pe gura. Iar atunci când am greşit, mi-am cerut iertare şi mi-a părut rău că n-am reuşit să exprim ceea ce voiam cu adevărat", a scris Bogdan Bob Rădulescu.

 

Comenteaza