Audieri restrânse la Comisia de anchetă a alegerilor din 2009. Emil Boc e în China

Audieri restrânse la Comisia de anchetă a alegerilor din 2009. Emil Boc e în China
Primarul Clujului, Emil Boc, dar şi Radu Berceanu, Adriean Videanu şi Gheorghe Flutur, vor fi audiaţi, marţi, la Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009.

UPDATE: În curs se desfăşoară audierea lui Gheorghe Flutur (PNL) - preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, în 2009 coordonator al campaniei al fostului lider PD-L Traian Băsescu.

Preşedintele Comisiei de anchetă a alegerilor din 2009, Mihai Fifor, a anunţat însă că o parte dintre invitaţi nu vor veni. El a precizat că Emil Boc se afă în China, Adriean Videanu nu a dat niciun răspuns, iar la Radu Berceanu se lua în calcul o chetă pentru decontarea transportului.

„Domnul Boc ne-a comunicat că este într-o deplasare în China şi va veni săptămâna viitoare fără niciun fel de problemă", a spus Fifor, înaintea şedinţei de marţi.

Întrebat dacă a vorbit cu Adriean Videanu despre prezenţa acestuia, Fifor a răspuns: „Domnului Videanu i-a fost transmisă invitaţia. Nu avem niciun răspuns până la ora asta".

El a arătat că, în privinţa lui Radu Berceanu, membrii Comisiei luau în calcul o chetă pentru a-i deconta transportul.

„O să ne vedem azi cu domnul Berceanu. Înteleg că în cele din urmă a confirmat. Ne gândisem să facem o chetă să putem să-i decontăm cheltuielile de transport, dar înţeleg că totuşi a rezolvat problema financiară şi va veni la comisie", a spus Fifor.

El a spus că miercuri vor exista două audieri importante - Dan Şova şi Dan Radu Ruşanu, iar săptămâna viitoare vor fi aşteptaţi la audieri Emil Boc şi George Maior.

___________________________

Comisia de anchetă îşi va relua activitatea marţi, de la ora 10.00, când vor fi audiaţi fostul premier şi preşedinte PDL Emil Boc, precum şi foştii lideri PDL Radu Berceanu, Adriean Videanu şi Gheorghe Flutur, implicaţi în campania electorală din 2009, scrie news.ro.

În şedinţa de marţi membrii Comisiei trebuie să stabilească şi dacă vor cere un punct de vedere de la Parchet cu privire la refuzul lui Gabriel Oprea, Neculai Onţanu şi Anghel Iordănescu de a face declaraţii în timpul audierilor de săptămâna trecută.

Comenteaza