Boc: "Ar trebui să ne concentrăm pe câştigarea alegerilor prezidenţiale"

Boc:
Emil Boc susţine în continuarea păstrării identităţii PDL în urma unei fuziuni cu PNL. Fostul premier consideră că forţele celor două partide ar trebui concentrate în momentul de faţă pe alegerile prezidenţiale din noiembrie, iar identitatea noului partid să fie pusă în discuţie ulterior.

Primarul municipiului Cluj-Napoca susţine faptul că PNL şi PDL ar trebui să se concentreze pe formarea unei alianţe în perspectiva câştigării alegerilor prezidenţiale, după care să lămurească în viitor modul în care se face fuziunea şi care va fi identitatea noului partid.

"Nu susţin pierderea identităţii Partidului Naţional Democrat. Comasarea poate fi prin absorbţie, ceea ce sper să nu se întâmple, sau poate fi vorba de o fuziune care să ducă la un nou partid cu un alt nume. Eu cred că ar trebui să ne limităm doar la primul pas, posibilitatea unei alianţe, şi acest lucru este sigur.

Va fi o alianţă electorală între PDL şi PNL în perspectiva alegerilor prezidenţiale, după care cred că rămâne timp în 2015 să discutăm despre modalitatea în care se va face fuziunea, cu privire la nume şi alte detalii.

Dacă suntem realişti, anul acesta ar trebui să ne concentrăm pe ceea ce înseamnă alianţă şi câştigarea alegerilor prezidenţiale şi chestiunea numelui să fie lăsată pe anul viitor. Nu susţin pierderea identităţii PDL, pentru că apreciez că cele două partide trebuie să se regăseacă într-o formulă nouă", a declarat Boc

Comenteaza