Boc critică Ordonanţa cu privire la insolvenţă

Boc critică Ordonanţa cu privire la insolvenţă
Fostul premier Emil Boc a catalogat drept "o măgărie" modul în care Executivul a promovat Ordonanţa de Urgenţă privind noul cod al insolvenţei. Boc este nemulţumit de faptul că actul normativ nu a fost dezbătut în Parlament. Astăzi, avocatul poporului a atacat două articole din noul cod la Curtea Constituţională.

Emil Boc continuă să atace, de la Cluj, Guvernul condus de Victor Ponta. Motivul acuzaţiilor de astăzi: noul cod al insolvenţei.

"Este o măgărie ce face Guvernul pentru că a promis că va promova în Parlament codul insolvenţei pentru o dezbatere serioasă şi l-a promovat pe şustache prin ordonanţă de urgenţă. Practic este un cod care are în vedere închiderea mass-mediei şi compromiterea firmelor care se află în dificultate", a precizat primarul Emil Boc.

Membrii PSD contactaţi de Realitatea TV Cluj susţin că nu se doreşte, de fapt, închiderea televiziunilor.

"Adoptarea codului insolvenţei este un puzzle împotriva războiului pe care Guvernul l-a declanşat împotriva răuplatnicilor la bugetul de stat, nu este vorba de o lipsă de transparenţă sau de o dorire de a închide o televiziune. Nici eu n-aş fi de acord cu această chestiune", a specificat preşedintele PNL Cluj-Napoca, Mircea Jorj.

Ordonanţa de urgenţă privind codul insolvenţei a fost atacată, astăzi, de avocatul Poporului, la Curtea Constituţională. Motivele invocate au fost lipsa conformităţii unor dispoziţii legale din actul normativ faţă de două alineate din Constituţie.

Reporter: Anca BACIU

Imagine: Rareş RÂŞNOVEANU

 

Comenteaza