Cioloş: Dacă vor fi alegeri anticipate ne asumăm să fim parte a acestei soluţii

Cioloş: Dacă vor fi alegeri anticipate ne asumăm să fim parte a acestei soluţii
Liderul Platformei România 100, Dacian Cioloş, a precizat luni, referitor la demisia premierului Mihai Tudose, că dacă vor fi alegeri anticipate, organizaţia îşi va asuma să fie parte a acestei soluţii, adăugând că majoritatea PSD-ALDE a eşuat.

„Din punctul meu de vedere, coaliţia PSD-ALDE a eşuat. România nu îşi poate permite încă un guvern creat din criza morală în care colcăie coaliţia PSD-ALDE. Este nevoie de o alternativă. O alternativă care trebuie construită cu toţi cei care au arătat îngrijorare pentru felul în care e condusă ţara de un an încoace şi care acum sunt aşteptaţi să gândească soluţii. Dacă vor fi alegeri anticipate ne asumăm să fim parte a acestei soluţii", a scris Dacian Cioloş, pe pagina sa de Facebook.

Fostul premier a adăugat că PSD-ALDE nu sunt în stare să îşi asume responsabil guvernarea şi că vor duce ţara de râpă.

„Un an şi unsprezece zile de guvernare PSD-ALDE: doi premieri au fost maziliţi în bătălii de partid, două guverne au fost decapitate de ambiţii politice meschine. Nu cred că există precedent în România ca un partid cu o majoritate confortabilă în Parlament să-şi decapiteze două guverne într-un an. Pe lângă populism şi incompetenţă, guvernarea PSD-ALDE adaugă un ingredient periculos pentru ţară: instabilitate politică", a scris fostul premier.

Mihai Tudose a anunţat că pleacă cu fruntea sus din funcţia de premier şi spune că nu va asigura interimatul, după ce şedinţa CEx PSD a decis, luni, retragerea sprijinului politic.

 

Comenteaza