Mircia Giurgiu: Voi continua demersurile pentru predarea istoriei şi a geografiei României în limba română

Mircia Giurgiu: Voi continua demersurile pentru predarea istoriei şi a geografiei României în limba română
Deputatul clujean Mircia Giurgiu (foto) a precizat că va discuta în grupul parlamentar al PDL posibilitatea modificării Legii Educaţiei, prin introducerea prevederii ca inclusiv pentru membrii minorităţilor naţionale predarea Istoriei şi a Geografiei României să fie făcute în limba română.

De precizat că parlamentarul a depus lunea trecută un amendament la Legea Educaţiei, prin care solicita eliminarea prevderii conform căreia în şcolile şi liceele cu predare în limba minorităţilor naţionale Istoria şi Georgrafia României se predau în limbile respective.

Guvernul României şi-a asumat răspunderea pe Legea Educaţiei însă fără să adopte amendamentul respectiv.

Mircia Giurgiu a precizat că va discuta problema introducerii prevederii de predare a celor două materii în limba română în grupul parlamentar al DPL.

“Ca deputat de Cluj şi ca unul care m-am născut în Apuseni mi-e greu sî merg la urmaşii lui Iancu sau Horea şi să le spun că maghiarii au drepturi mai mari decât românii”, a precizat parlamentarul clujean.

Giurgiu şi-a manifestat nemulţumirea vizavi de “discriminarea pozitivă”, conform căreia şcolile cu puţini elevi, români, sunt comasate, în cadrul altora mai mari, în timp ce cele cu un număr similar de elevi, aparţinând minorităţilor naţionale, nu sunt desfiinţate.
Comenteaza