Opoziţia clujeană desfiinţează "revoluţia fiscală". "Măsuri care nu sunt agreate de nimeni"

Opoziţia clujeană desfiinţează
Parlamentari clujeni ai partidelor de opoziţie au criticat vehement recentele modificări aduse legislaţiei fiscale de către Guvern prin ordonanţă de urgenţă.

Deputatul clujean Adrian Oros, vicepreşedinte PNL, a declarat că măsura Guvernului, de trecere a contrbuţiilor sociale de la angajator la angajat a fost luată ca să mascheze promisiunea de creştere a salariilor, dar că ea nu va ajuta pe nimeni.

"Sunt nişte măsuri care nu sunt agreate de nimeni din societate, nici de sindicate, nici de patronate, nici de cei care lucrează la privat, nici de către cei care lucrează în spaţiul public. Este greu de aplicat, are efecte negative asupra tuturpr categoriilor sociale, este prima dată când se ia o asemenea măsură.

Apoi, sigur măsura asta este luată ca să mascheze acea promisiune de creştere cu 25% a salariilor pentru că, practic, în momentul în care se trec contribuţiile sociale de la angajator la angajat, diferenţa va fi de maxim 4%, diferenţă care deja este acoperită de inflaţie. Practic nu o să se întâmple nimic. Teama noastră este că la unele categorii sociale o să scadă salariul net. Dacă nu o scadă salariul net, o să fie obligaţi privaţii să crească brutul. Ori tu nu poţi printr-o lege să obligi mediul privat să dea mai mult decât îşi poate permite. O parte din firme probabil o să-şi reducă activitatea, ceea ce noi nu dorim, pentru că firmele respective plătesc taxe şi impozite, şi aşa avem un deficit de activitate economică şi de forţă de muncă", a afirmat deputatul PNL de Cluj Adrian Oros pentru ZIUA de CLUJ.

Adrian Oros spune că în aceste condiţii, singura variantă pentru opoziţie este moţiunea de cenzură, pe care deputatul liberal speră să o susţină şi unii parlamentari de la putere. "Sigur că noi nu putem fi de acord şi vom declanşa o moţiune de cenzură, cu speranţa că o parte dintre cei din alianţa de guvernământ se satură şi ei de măsurile acestea nepopulare care îi afectează şi pe ei. Singura încercare este o moţiune de cenzură, să ne căutăm aliaţi peste tot, pentru că eu am convingerea că nu toţi din coaliţia de guvernare gândesc aşa", a spus deputatul liberal.

Un alt parlamentar de Cluj, senatorul USR Mihai Goţiu, a comentat ironic "revoluţia fiscală" a Guvernului, estimând noi proteste împotriva deciziilor Guvernului. "(...) Vreau să-i mulțumesc domnului Mihai Tudose pentru faptul că m-a scos din impas, pentru că nu știam cum să fac să reușesc să mă întâlnesc cu câți mai mulți prieteni în aceste zile. Soluția e simplă, ne vedem în stradă, fie în Piața Victoriei din București, fie în Piața Unirii din Cluj! ;) Fără atacurile la Justiție și fără așa-zisa "revoluție fiscală" n-aș avea șansa să mă reîntâlnesc cu așa mulți prieteni deodată", a scris Mihai Goţiu, pe Facebook.

Recent, şi europarlamentarul clujean Daniel Buda a criticat în termeni duri modificarea Codului Fiscal.

"Modificarea Codului Fiscal a fost contestată în ultimele 2 săptămâni nu doar de către PNL şi preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, de patronatele, sindicatele şi mediul economic privat ci şi de către Comisia Europeană. Din păcate, Guvernul neputinţei şi a incompetenţei a rămas mut, surd şi orb chiar şi la urletul de disperare a primarilor din ţară, inclusiv a primarilor PSD, care vor fi puşi în situaţia de a renunţa la investiţiile publice la care s-au angajat sau, mai grav, la proiectele derulate pe fonduri europene, din cauza lipsei banilor. Sub Guvernarea PSD-ALDE, România riscă să rămână mai departe o țară de lumea a treia, subdezvoltată, ameninţată de o criză politică şi economică fără precendent", a spus Daniel Buda.

 

Comenteaza