Parlamentarii de Cluj iau atitudine în scandalul tinerei ridicate de jandarmi

Parlamentarii de Cluj iau atitudine în scandalul tinerei ridicate de jandarmi
Mai mulţi parlamentari de Cluj de la putere şi opoziţie au luat atitudine după ce o tânără a fost ridicată cu forta de jandarmi la o manifestare din centrul oraşului.

"Nu trageți pe jos oamenii de cultură! Ce a pățit astăzi Oana Mardare este NEDREPT, PENIBIL și INACCEPTABIL!", a scris deputatul PSD de Cluj Horia Nasra pe pagina sa de Facebook, despre incidentul petrecut sâmbătă în centrul Clujului, când o tânără actriţă a fost ridicată pe sus de jandarmi după ce a vrut să dialogheze cu vorbitorii unui miting anti-LGBT.

Şi deputatul USR de Cluj Emanuel Ungureanu a exprimat un punct de vedere despre acest incident, tot pe reţeaua de socializare Facebook.

"Patru jandarmi ce ar fi trebuit să protejeze clujenii de extremiștii fasciști de la Noua Dreaptă au atacat brutal o actriță din Cluj ce milita pașnic pentru toleranță.

 În calitate de deputat în Parlamentul României, în baza articolului 69 din Constituție voi acționa luni cerând Ministerului de Interne o anchetă împotriva brutelor de la Jandarmeria Cluj", a afirmat deputatul Emanuel Ungureanu.

Potrivit comandantului Grupării Mobile de Jandarmi Cluj-Napoca, Sebastian Cliţan, tânăra a fost dusă la Secţia 2 de Poliţie pentru că ar fi tulburat desfăşurarea normală a unei adunări publice autorizate.

Reamintim că tânăra a intrat într-un dialog cu participanţii la mitingul anti-LGBT, încercând să dea o replică unui vorbitor şi să spună că marsul LGBT de sâmbătă dimineaţa a fost unul paşnic, după care a fost scoasă pe sus de jandarmi din Piaţa Avram Iancu şi urcată cu forţa în dubă.

Comenteaza