Parlamentarii USR Cluj: Am trecut un amendament la buget pentru BCU. „Vrem o colaborare transpartinică pentru proiectele Clujului"

Parlamentarii USR Cluj: Am trecut un amendament la buget pentru BCU. „Vrem o colaborare transpartinică pentru proiectele Clujului
Parlamentarii USR de Cluj au vorbit vineri despre cum au reuşit să treacă un amendament la buget pentru Cluj dar şi despre alte proiecte ale judeţului pe care le vor urmări îndeaproape.

Senatorul Mihai Goţiu a spus că alocarea unor fonduri suplimentare de 1.000.000 de lei pentru extinderea cu un nou corp a Bibliotecii Centrale Universitare (BCU) din Cluj este unul dintre puținele amendamente (2-3 din câteva sute) la Legea Bugetului care a trecut. „Acesta a fost primul amendament USR pe care l-am depus la proiectul Legii Bugetului. Am obţinut sprijin pentru BCU chiar şi din partea PSD şi ALDE", a punctat senatorul Goţiu.

Legat de acest amendament, un alt parlamentar clujean al USR, deputatul Emanuel Ungureanu, a ţinut să-i mulţumească public pentru sprijin parlamentarului PSD Ecaterina Andronescu, care a susţinut în Comisia pentru educaţie amendamentul USR.

Reamintim că potrivit Legii bugetului, în 2017, Guvernul României a alocat fonduri pentru mai multe obiective din județul Cluj, printre care şi 1.500.000 lei pentru un nou corp de clădire la Biblioteca Centrală Universitară, dar practic este nevoie de mai mulţi bani, pentru a se putea realiza în prima fază fundaţia noului corp.

Deputatul USR Adrian Dohotaru s-a referit la alte proiecte importante ale Clujului, pentru care parlamentarii USR promit să facă lobby.

„Am propus anumite sume pentru Parcul Feroviarilor, al doilea parc ca mărime al Clujului, nu au trecut, dar am stabilit cu colegii parlamentari din mai multe partide, este vorba de o colaborare transpartinică pentru comunitate, să avem discuţii la Ministerul Transporturilor, pentru ca parcul să fie cedat primăriei, urmând ca ulterior primăria să-l unească cu parcul din Iris, astfel încât să avem un parc aproape cât parcul central, în urma unei investiţii după un proiect urbanistic", a afirmat Adrian Dohotaru.

Parlamentarii clujeni ai USR s-au declarat nemulţumiţi de faptul că PSD şi ALDE Cluj nu s-au bătut pentru obţinerea de bani de la buget pentru centura metropolitană sau inelul sudic cum i se mai spune.

„Cred că şi PSD-ul putea să vină cu nişte amendamente pentru inelul sudic, nu a venit. Şi aici e relevant să construim o altă alianţă transpartinică, pentru a realiza acest inel sudic, pentru a descongestiona traficul în Cluj", a susţinut deputatul Dohotaru.

„Sunt dezamăgit de faptul că cei care reprezintă Clujul în arcul guvernamental s-au bătut foarte puţin pentru acest inel sudic. Adică mă aşteptam să discute cu colegii din Comisiile de transporturi, de buget-finanţe, să-i convingă de necesitatea acestei investiţii. Nu era normal ca noi de la USR sau de la PNL să fim cei care discutăm inclusiv cu colegii lor", a spus la rândul său senatorul Mihai Goţiu.

Parlamentarii USR au concluzionat că în continuare este nevoie de menţinerea presiunii pe guvernanţi, nu neapărat doar prin proteste, ci şi prin activităţi periodice de monitorizare a activităţii guvernanţilor şi a decidenţilor, inclusiv a parlamentului.

 

 

Comenteaza