Preşedintele PSD Cluj-Napoca radiografiază problemele lui Boc după un an de mandat. Ce reproşează

Preşedintele PSD Cluj-Napoca radiografiază problemele lui Boc după un an de mandat. Ce reproşează
Preşedintele PSD Cluj-Napoca, Mircea Jorj, îi trimite primarului din oraş, Emil Boc, o scrisoare deschisă în care reproşează că evoluţia administrativă a Clujului e "departe de ceea ce ne dorim".

Jorj punctează câteva dintre problemele oraşului: noul PUG, refaţadizarea clădirilor din zona centrală, zonele pietonale transformate în parcări, trotuarele distruse şi costul imens al centurii Vâlcele-Apahida, aceasta din urmă o teză mai veche a lui Jorj.

"Noul PUG este în continuare un test al neputinţei administraţiei dvs. încă din perioada primului mandat de primar", scrie Jorj în scrisoarea deschisă. "iar acum continuaţi să tergiversaţi acest proiect esenţial pentru comunitatea clujeana; în tot acest timp, acceptati continuarea mutilarii urbanistice a întregului oraş. Vedeti ca sistematizarea în zona centrală şi în cartierele oraşului nu e unitară şi totusi continuati sa incalcati principiile unitaritatii prin derogări date prin PUZ-uri sau PUD - uri punctuale".

În plus, spune preşedintele PSD Cluj, refaţadizarea clădirilor din zona centrală de protecţie istorică "este un vis frumos",  chiar daca de peste doi ani PSD Cluj-Napoca l-a sesizat pe primar.

"Vă aduc în atenţie faptul că dvs. continuati sa promovaţi un urbanism manelizat, fara a face ceva concret pentru susţinerea infrastructurii culturale a Municipiului Cluj-Napoca, obiectiv vital in atingerea dezideratului nostru de a câştiga statutul de capitală culturală europeană. Infrastructura vizează în mod evident si reabilitarea centrului istoric, marcarea si inscriptionarea corespunzatoare a clădirilor de interes istoric", mai spune Jorj. "Infrastructura rutieră inaugurată la marea şmecherie demagogică la volanul maşinii cu paharul de apă pe bord, astăzi este deja distrusă semnificativ datorită lucrărilor prost executate, semnate şi recepţionate de către dvs.".

O altă problemă majoră a oraşului este rampa de gunoi de la Pata Rât, închisă fără soluţii definitive pentru deşeurile oraşului. "Transportul urban în municipiu are de suferit datorită învechirii parcului actual şi a schimbării haotice a planului de achiziţii a tramvaielor si autobuzelor din oraş", mai spune Jorj. "Atrag atenţia că încă nu s-a scos traficul greu din oraş şi astfel, tot ceea ce era prioritar pentru cetăţenii clujeni, nu s-a realizat. Aţi inaugurat dispreţuitor Centura de Diamant, care nu ne-a arătat altceva decât prabusiri de dimensiunea hoţiei, ticăloşiei şi a incompetenţei PD-L Cluj. Într-adevăr rămâne vie imaginea varuirii nocturne a grinzilor din Centura Vâlcele - Apahida şi a rugăciunilor domnului Pantelimon să nu cada ploaia peste varul proaspat, in timp ce dvs., în calitate de premier vă căzneaţi să urniţi un semn de circulaţie aferent inaugurării monstruoasei centuri", mai subliniază Jorj.

"Pentru mediul de afaceri local aţi fost şi sunteţi şi acum o adevărată frână, în condiţiile în care această comunitate nu vă cere vreun favor ci va cere sa raspundeti cu celeritate unui demers firesc de obtinere a actelor administrative aferente investiţiilor locale. Ati dovedit cu prisosinta o lipsa totala a capacităţii de a crea un cadru instituţionalizat în care mediul de afaceri local să se poată manifesta în raport cu instituţia dvs. Drept urmare, au fost relocate afaceri în alte oraşe mai prietenoase pentru mediu specific, consecinţa fiind şomaj local, impozite si taxe locale mult diminuate", acuză preşedintele PSD Cluj-Napoca.

 

Comenteaza