Redeschiderea școlilor. Orban: "Obligatoriu trebuie să asigurăm măști pentru toți copiii și pentru toate cadrele didactice"

Redeschiderea școlilor. Orban: "Obligatoriu trebuie să asigurăm măști pentru toți copiii și pentru toate cadrele didactice"

Premierul Ludovic Orban nu a precizat data de la care se vor redeschide școlile, dar a spus că, la reluarea cursurilor, "obligatoriu" vor trebui asigurate măști pentru toți copiii și cadrele didactice. 

"Legat de deschidere, dacă și când se va lua această decizie, să se analizeze care sunt nevoile, pentru că obligatoriu trebuie să asigurăm măști pentru toți copiii și pentru toate cadrele didactice. Sunt măsuri care trebuie pregătite și în funcție de decizie vor fi luate", a spus joi, Ludovic Orban.

În ceea ce privește data la care se vor relua cursurile, premierul a evitat un răspuns clar, precizând că decizia se va lua împreună cu Ministerul Educației și cu cel al Sănătății:

"Această decizie o vom lua împreună cu Ministerul Educației, cu echipa de la Ministerul Sănătății și cu capacitatea efectivă de reduce la maxim orice risc de îmbolnăvire a copiilor mici".

Până la o decizie privind redeschiderea școlilor, ministerul Educației a anunțat că școala va continua online. Miercuri seara, ministrul Educaţiei Naţionale, Monica Anisie, a declarat că elevii care au acces la internet şi calculator au obligativitatea de a participa la cursurile online desfăşurate de profesori, iar ei pot fi notaţi pentru această activitate, nota putând fi trecută în catalog, la revenirea la cursuri, cu acordul părinţilor sau elevilor.

Comenteaza