Scandal politic pe alocarea banilor către primării. PSD acuză consiliul judeţean că primarii liberali primesc mai mulţi bani

Scandal politic pe alocarea banilor către primării. PSD acuză consiliul judeţean că primarii liberali primesc mai mulţi bani
PSD Cluj este nemulţumit de modul în care conducerea liberală a judeţului a împărţit banii ce revin primăriilor din Cluj.

UPDATE: Consiliul Judeţean (CJ) Cluj a aprobat, miercuri, cu 22 de voturi pentru, nominalizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a cotei de 20% din impozitul pe venit şi din sume defalcate pe taxa pe valoarea adăugată (TVA), cu toată opoziţia consilierilor PSD.

Atât Remus Lăpuşan, cât şi Vasile Sălătioan au cerut diminuarea sumelor de la unele primării conduse de aleşi PNL şi trecerea acestora la alte primării conduse de social-democraţi, amendamentele au fost respinse de majoritatea liberală şi proiectul a fost votat în forma propusă de executiv.

Liderul consilierilor PNL, Călin Tuluc, a precizat în cadrul şedinţei că nu au fost alocaţi mai mulţi bani pentru unele primării fiindcă suma a fost bine şi a respins acuzaţiile reprezentanţiilor PSD replicând că guvernul PSD a fost cel care a văduvit primăriile PNL de alocări prin programul PNDL. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

PSD Cluj a arătat, printr-un comunicat de presă, că "localitățile conduse de primari ai opoziției sunt executate politic de executivul CJ Cluj și de județeni liberali. Satrapii liberali ai Clujului încalcă legile țării, bunul simț și împart banii contribuabililor strict pe criterii politice".

Organizaţia politică a transmis şi imagini din anexa la proiectul de hotărâre privind alocarea pe unități administrativ-teritoriale a cotei de 20% din impozitul pe venit şi din sumele defalcate din TVA, în care a evidenţiat culoarea politică a primarilor din UAT ale Clujului (foto).

De cealaltă parte, conducerea executivă liberală a CJ susţine că primarii au fost consultaţi cu privire la priorităţile lor de finanţare, dar că sumele totale solicitate de aceştia se ridică cu mult peste posibilităţile de cofinanţare din sumele comunicate de Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Cluj-Napoca.

„Analizând cererile transmise şi consultând primarii UAT din județ, în calitatea lor de ordonatori principali de credite, am elaborat proiectul de hotărâre privind nominalizarea pe unități administrativ-teritoriale a cotei de 20% din impozitul pe venit şi din sume defalcate din TVA, prin care propunem alocarea sumei de 4.767 mii lei, conform anexei la acest proiect de hotărâre, pentru achitarea arieratelor, rambursarea ratelor la împrumuturile contractate, pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru susţinerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală", se precizează în referatul care însoţeşte proiectul de hotărâre al CJ Cluj.

Acest proiect a fost dezbătut miercuri în cadrul unei şedinţe ordinare a plenului forului judeţean.

Comenteaza