Scrisoarea lui Victor Ponta către Curtea Constituţională

Scrisoarea lui Victor Ponta către Curtea Constituţională
Premierul Victor Ponta a trimis, în această seară, Curţii Constituţionale, o scrisoare în care arată contradicţia dintre cele două adrese ale instanţei către Guvern. În scrisoarea trimisă, premierul precizează că procesul de actualizare a listelor, conform memorandumului guvernului, continuă.

"Prin adresa dumneavoastra nr.5305 din data de 03 .08.1201 ati solicitat Guvernului . Ulterior aţi revenit cu adresa nr.5306 din 06.08.2012 motivata de si ne aduceti la cunostinta faptul ca ", scrie Ponta.

"Simpla lecturare a celor doua adrese releva faptul ca cele doua texte contin solicitari diferite", observă premierul.În scrisoarea trimisă CCR, premierul precizează că listele electorale permanente nu se afla in posesia Guvernului sau a unei institutii din subordinea sa, scrie realitatea.net.

"Astfel, urmare adresei nr. 5305, Guvernul trebuie sa dispuna masuri pentru actualizarea listelor electorate perrnanente si sa va transmita nurnarul persoanelor ce trebuiau inscrise in acestea la data de 29 iulie 2012, pentru a se putea stabili de catre Curtea Constitutionala . In cea de-a doua adresa, nr. 5306, textul prin care sustineti ca aduceti clarificari se refera la ", spune Ponta.

"Ori, listele în baza carora s-a desfasurat referendumul din 29 iulie 2012, în conformitate cu dispozitiile legale, sunt depuse centralizat la Biroul Electoral Central, care ulterior le transmite Autoritatii Electorale Permanente, in vederea depistarii eventualelor voturi multiple. În acest caz, precizarea din adresa nr. 5306 este menita sa creeze o confuzie din cauza faptului ca obiectul solicitarii dumneavoastra, adica listele electorale permanente, nu se afla in posesia Guvernului sau a unei institutii din subordinea sa", atrage atenţia premierul.

 

 

 

Comenteaza