Udrea: Nu ar trebui să existe organizaţii de femei, care înseamnă o autoexcludere de la masa deciziei politice

Udrea: Nu ar trebui să existe organizaţii de femei, care înseamnă o autoexcludere de la masa deciziei politice
Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Elena Udrea, spune că România este ”într-un moment în care femeile dovedesc că pot face carieră la cel mai înalt nivel” şi că nu ar trebui să existe organizaţii de femei, întrucât acestea ”înseamnă o autoexcludere de la masa deciziei politice”.

"Personal, opinia mea a fost, la un moment dat, că nu ar trebui să ne organizăm separat. Nu ar trebui să existe organizaţii de femei, care înseamnă o autoexcludere de la masa deciziei politice, ci ar trebui, dimpotrivă, la masa puterii într-un partid, la masa deciziei politice, să stea cât mai multe femei. Nu toate femeile să-şi trimită un reprezentant acolo, ci cât mai multe femei să ocupe funcţii înalte într-un partid, în aşa fel încât ulterior să poată ocupa funcţii înalte în administraţie", a spus Elena Udrea, sâmbătă, la Sinaia, la Congresul femeilor din Partidul Mişcarea Populară.

Liderul PMP a afirmat, de asemenea, că în urmă cu zece ani, când a intrat în politică, modelul femeii politice era unul specific perioadei dinainte de 1989.

"Eu nu uit că atunci când am intrat în nebunia aceasta care înseamnă politica, încă mai era la modă tiparul acela, femeia îmbrăcată în costum cenuşiu, care umbla obligatoriu în pantofi fără toc şi-şi purta părul prins în coc. Şi asta era nu mai departe de acum zece ani. Un model lăsat moştenire din 89 încoace. Dragele mele, suntem nişte fericite. Suntem într-un partid în care faptul că purtăm tocuri nu ne va opri cariera politică. Suntem într-un partid în care putem să fim moderne, să fim feminine şi să facem performanţă. (...) Suntem la un moment la care femeile dovedesc că pot face carieră la cel mai înalt nivel şi în politică, aşa cum au dovedit că pot face asta în afaceri, în ştiinţă, dar în politică a fost mai greu", a mai spus Udrea.

Ea a mai spus că nu s-a aşteptat la atacurile pe care premierul Victor Ponta le-a făcut la adresa sa în campania electorală pentru europarlamentare.

"După 10 ani în care am văzut de toate în politică nu m-am aşteptat ca în 2014 premierul României să fie atât de sexist şi misogin cum a fost cu mine în campania de europarlamentare. Mi-am dat seama că nu suntem suficient de pregătite încât să ne luptăm cu prejudecăţile", a spus Elena Udrea, adăugând că în urma acestor atacuri "reacţia societăţii civile nu a existat", iar reacţia femeilor din politică, cu excepţia reacţiei celor din PMP, "a lipsit cu desăvârşire", fapt ce arată "cât de dependente" sunt femeile "de bunăvoinţa şefilor lor".

"Îmi imaginez că femeile din PSD, spre exemplu, au avut totuşi o minimă revoltă faţă de ceea ce a făcut şeful lor de partid, însă dacă şi-ar fi exprimat-o public, presupun că ar fi fost sancţionate", a adăugat Udrea.

Sâmbătă, la Sinaia, femeile din Partidul Mişcarea Populară au ales-o ca preşedinte al organizaţiei de femei a partidului pe Ruxandra Dragomir, la acest Congres participând preşedintele Traian Băsescu, dar şi candidatul PMP la prezidenţiale, Cristian Diaconescu.

 

Comenteaza