Uioreanu îl critică pe Boc: vrea să pună taxă în parcurile industriale, asta va alunga investitorii

Uioreanu îl critică pe Boc: vrea să pună taxă în parcurile industriale, asta va alunga investitorii
Impozitele mari pentru cladirile şi terenurile din parcurile industiale Tetarom I şi II îi alungă pe investitori. Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, l-a acuzat pe primarul Emil Boc că vrea să mărească aceste impozite, care până acum erau zero, fapt ce îi va determina pe investitori să renunţe la afacerile din Cluj, spun reprezentanţii USL.

Până în această vară, clădirile şi terenurile din parcurile industriale erau scutite de impozit, dar ultimele modificări legislative transferă responsabilitatea stabilirii acestor taxe către primării. Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, susţine că municipalitatea clujeană vrea acum să impună un impozit de 1% pe terenuri şi clădiri, fapt ce i-ar alunga pe investitori.

"E foarte uşor să dăm din gură că atragem investitori şi aici aviz domnului primar Emil Boc şi Primăriei, dar pe de altă parte nu ştim cum să-i mai împovărăm. Vor să gonească investitorii din cele două parcuri industriale", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.

Din acest motiv, consilierii judeţeni vor cere joi, în plenul consiliului local, stabilirea unei cote de impozitare de 0,25% pentru clădiri şi 0 la sută impozit pentru terenuri. În schimb, reprezentanţii primăriei susţin că nu fac decât să respecte prevederie legii.

"Primăria are o serie de întâlniri cu investitorii din Cluj-Napoca şi nivelul taxelor locale este considerat de către aceşpti foarte scăzut. nu este o problemă şi nu face parte din categoria de aspecte pe care să le ia în considerare atunci când stabilesc o investiţie în Cluj-Napoca", a specificat Oana Buzatu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca.

Proiectul privind impozitele locale pe 2014 va fi dezbătut într-una din următoarele şedinţe ale Consiliului Local Cluj-Napoca.

Reporter: Anca BACIU

Imagine: Florin DAN

Comenteaza