Un clujean la consultările cu Iohannis de la Cotroceni. Ce a discutat cu preşedintele

Un clujean la consultările cu Iohannis de la Cotroceni. Ce a discutat cu preşedintele
Din delegaţia USR care a discutat cu preşedintele Iohannis despre formarea noului Guvern a făcut parte şi un clujean.

UPDATE  "M-a întrebat cum este la Cluj"

Liderul USR Cluj, Levente Elek, a făcut o declaraţie pentru ZIUA de CLUJ despre discuţiile cu preşedintele României.

„A fost o întâlnire preliminară, preşedintele ne-a spus că o să mai fie una, două sau câte întâlniri va fi nevoie, până când se va decide asupra nominalizării primului ministru. Ne-a felicitat pentru rezultatul pe care l-am avut, ne-a urat succes în continuare.

Ne-a spus să avem grijă cum gestionăm momentul acesta, pentru că este foarte important pentru un partid nou să intre din prima încercare în parlament. Discuţiile au fost mai mult generale astăzi.

Noi i-am transmis mesajul nostru preşedintelui, că partidul nostru nu va vota un guvern PSD oricum, şi se va opune vehement nominalizării unui prim-ministru care este condamnat penal. Nici nu concepem ca un guvern al României să fie condus de un prim-ministru care are o condamnare penală definitivă", a spus Elek.

"M-a surprins deschiderea cu care ne-a tratat. M-a întrebat cum este la Cluj, a fost chiar interesat ce se întâmplă la Cluj", a mai precizat şeful USR Cluj. După consultări, preşedintele USR, Nicuşor Dan, a declarat că USR i-a transmis preşedintelui că nu va vota un guvern condus de Liviu Dragnea şi că nu va colabora cu PSD şi cu ALDE.

Dan a spus, răspunzând unei întrebări din partea presei, că USR susţine varianta Dacian Cioloş premier, doar că numărul de mandate obţinute în parlament de cei care îl susţin pe premier o fac prea puţin posibilă. Liderul USR a precizat că preşedintele României i-a felicitat pentru că au reuşit să ajungă în parlament.

Delegația USR care a participat la discuțiile cu preşedintele a fost formată din preşedintele Nicușor Dan, vicepreședinții Cristian Ghica și Roxana Wring, precum și reprezentanți ai filialelor cu cele mai bune rezultate, Manuel Costescu, deputat ales pentru diaspora și Levente Elek, președintele filialei Cluj a USR.

Comenteaza