Val de demisii în ALDE Cluj

Val de demisii în ALDE Cluj
Ceea ce era de aşteptat, s-a întâmplat. Nemulţumiţi de modul în care Călin Popescu-Tăriceanu şi grupul foştilor liberali din jurul său au acaparat conducerea partidului, foştii conservatori clujeni şi-au anunţat demisia din ALDE.

„Liderii grupului ALDE de la Cluj, care, în urmă cu două săptămâni, au luat poziţie publică, nemulţumiţi de abuzurile şi trădările domnului Călin Popescu-Tăriceanu şi ale doamnei Steluţa Gustica Cătăniciu (co-preşedinte ALDE Cluj - n.red.), demisionează în grup din ALDE, în frunte cu fostul deputat Mircea Irimie, co-preşedinte ALDE Cluj şi vicepreşedinte naţional, însoţit de fostul deputat Ioan Moldovan, vicepreşedintele judeţean Sorin Platon, secretarul general Leonard Horvath, vicepreşedintele Virgiliu Bogdan, co-preşedintele organizaţiei de femei, Iulia Cozubaş, co-preşedintele organizaţiei de tineret, Iulia Secară, fostul primar Augustin Duca, fostul consilier local şi preşedinte Floreşti, Dan Maier, vicepreşedintele Dan Costea, trezorierul organizaţiei judeţene, Adrian Fediuc, urmaţi de sute de membri ALDE din Cluj-Napoca, Turda, Câmpia-Turzii şi restul judeţului. Demisionarii declară că se vor înscrie cu toţii în noul partid Pro România şi sunt cu toţii pro-Daniel Constantin", se spune într-un comunicat transmis de pe numărul de telefon al lui Irimie.

Amintim că, zilele trecute, urmare a faptului că a îndrăznit să conteste modul nestatutar în care Tăriceanu a convocat congresul în cadrul căruia s-a înscăunat lider absolut al partidului şi să-şi manifeste susţinerea pentru Daniel Constantin, Mircea Irimie a fost demis din funcţia de secretar de stat la Ministerul Consultării Publice şi Dialogului Social.

Steluţa Cătăniciu suţine că la sediul partidului n-a fost depusă nicio demisie. „În calitate de preşedinte ALDE Cluj, aşa-zisele dezertări masive nu le pot comenta pentru că la sediul organizaţiei n-a fost depusă şi înregistrată nicio demisie până la această oră. Pe de altă parte, în privinţa lui Mircea Irimie, Ioan Moldovan, Leonard Horvath, Călin Platon şi Virgiliu Bogdan există decizii ale Biroului Politic Teritorial de excludere din partid.

Iulia Secară, care este fiica primăriţei din Borşa, Mariana Secară, a demisionat în urmă cu un an, invocând motive personale, iar Dan Costea tocmai m-a sunat şi mi-a spus că Irimie bate câmpii, nici vorbă să demisioneze. Vorbim de oameni care au nişte frustrări. După fuziunea din 19 iunie 2015, de doi ani, Leonard Horvath n-a mai plătit cotizaţia şi colegi din Floreşti mi-au spus că l-au văzut pe la PMP Floreşti. Fostul deputat Moldovan n-a mai dat pe la nicio şedinţă de Birou de un an. Pe Irimie îl înţeleg, e frustrat că a pierdut funcţia de vicepreşedinte naţional, pe cea de co-preşedinte ALDE Cluj şi, mai nou, şi pe cea de secretar de stat. Cât despre «trădările» mele şi ale lui Tăriceanu, atât îl duce capul pe Irimie.

Şi încă ceva, PLR a fost constituit în iulie 2014. Nu cred că la Cluj a apărut vreodată în spaţiul public, până la momentul fuziunii, din 19 iunie 2015, cu PC, condus de Mircea Irimie, vreun scandal. Din momentul fuziunii au început să apară, atât la nivel local, cât şi naţional, stenograme din şedinţe, mizerii şi minciuni, practici securisto-comuniste", a comentat Cătăniciu.

 

 

Comenteaza