Secretele despre codul vestimentar la cazinou

Secretele despre codul vestimentar la cazinou
Secretele despre codul vestimentar la cazinou
Secretele despre codul vestimentar la cazinou

Cazinourile au reprezentat un mediu select încă de la început. De exemplu, în Casino di Venezia, primul stabiliment de acest tip (1638), aveau acces doar oamenii din înalta societate, care erau obligați să respecte un anume cod vestimentar pentru a putea paria.

Astfel, puteau lua loc la masa de joc numai cei care purtau pălării și măști cu trei colțuri.

Lumea a evoluat, iar condițiile impuse amatorilor de gambling nu au mai fost atât de restrictive, însă se cere în continuare ca bărbații și femeile care calcă pragurile cazinourilor să respecte o anumită decență la nivel de îmbrăcăminte. Nu poți intra în maiou și în Bermude într-un cazinou, chiar dacă te numești Elon Musk. Codul vestimentar nu înseamnă neapărat îmbrăcăminte de lux, ci mai degrabă o direcție de respectat, așa cum la un bal mascat trebuie să mergi cu o mască, iar într-o biserică nu poți intra în costum de baie.

Iată care este vestimentația acceptată în câteva dintre cazinourile celebre din Europa și nu numai:

Cazinoul din Monte Carlo, până seara este acceptată și o ținută casual, adică blugi clasici (nu prespălați, nu rupți în genunchi sau prin alte locuri), cămașă, rochie decentă, pulover mai elegant. De fapt, nici nu trebuia să menționăm „elegant”. Acolo este o adevărată expoziție de branduri de lux, „modelele” fiind chiar jucătorii. Când vine seara, sacoul și papionul/cravata devin obligatorii în unele săli, unde doamnele pot intra doar în rochii de seară.

În cazinoul „The Venetian Macau”, unul dintre cele mai mari cazinouri din lume, o capodoperă arhitecturală, sunt interziși pantalonii scurți. Cei mai mulți clienți se îmbracă în pantaloni de stofă, cămașă și pantofi eleganți. Doamnele trebuie să se asigure că rochia sau fusta le ajung măcar până la genunchi. Altfel, li se spune foarte politicos că nu pot intra.

În Las Vegas se pune accentul pe confort

În Las Vegas sunt cazinouri la tot pasul, fiind valabilă vorba „câte bordeie, atâtea obiceie”. În general, clienții pot purta tricou sau bluză cu mânecă lungă/pulover, blugi/pantaloni de stofă sau costum, Accentul se pune pe confort și fiecare este liber să se îmbrace cum se simte mai bine, cu condiția să nu fie ceva extravagant, care i-ar putea deranja sau sustrage pe ceilalți clienți.

În clubul „The Bank” din Bellagio, jucătorii trebuie să poarte o cămașă cu guler și sacou, pantofi clasici (nu pantofi sport sau papuci), iar clientele nu au voie să intre în ținute considerate indecente. O  fi și club de noapte, dar ținutele care lasă descoperită cea mai mare parte din trup  sunt rezervate angajatelor.

Cazinoul Grosvenor Riverboat din Glasgow, situat chiar pe malul apei, are reguli clare în ceea ce privește codul vestimentar. Scrie chiar la intrare: fără tricouri, fără blugi rupți, fără pălării, fără pantofi sport. Este acceptată o îmbrăcăminte casual spre elegantă atât pentru domni, cât și pentru doamne.

Simbolul cravatei albe
Cravata albă, purtată la o cămașă neagră, simbolizează cel mai înalt nivel de formalitate într-un cazinou. Această ținută este purtată, de obicei, la evenimentele deosebite organizate de cazinou. Cravata neagră este un accesoriu mai des întâlnit și se poartă după ora 18:00. Nu poți da greș cu o ținută office, nu este interzisă de niciun cazinou.

Totuși, dacă nu ai chef să respecți niciun cod vestimentar, există oricând alternativa să te distrezi într-un cazinou online. Antrenează-te mai întâi cu variantele demo ale jocurilor de pe frank ro, apoi joacă pe bani reali de acasă. Desigur, dacă vrei să te simți ca în Las Vegas, te poți îmbrăca la costum pentru o experiență autentică la mesele live.

Comenteaza