Care sunt șansele de câștig la jocurile de cazinou? (18+)

Care sunt șansele de câștig la jocurile de cazinou? (18+)
Care sunt șansele de câștig la jocurile de cazinou?
Care sunt șansele de câștig la jocurile de cazinou?
Care sunt șansele de câștig la jocurile de cazinou?

Dacă ești pasionat de gambling, știi bine că șansele de câștig diferă de la un joc la altul.

De exemplu, la poker nu depinzi sută la sută de noroc, în timp ce la păcănele nicio strategie nu poate influența în vreun fel rezultatul rotirii. Oricare casino online România ai alege, situația este aceeași.

Șansele de câștig sunt în strânsă legătură cu „avantajul casei”. Fiecare operator își stabilește o marjă de profit. Cu cât aceasta este mai mare, cu atât fondul de premiere pentru jucători este mai mic, prin urmare câștigurile sunt mai rare sau mai lipsite de importanță. Probabilitățile de câștig trebuie calculate pentru fiecare categorie de joc în parte, dacă este posibil. 

Este diferență considerabilă între ruleta europeană și cea americană

Ruleta este unul din puținele jocuri de cazino la care Payout-ul se poate calcula cu mare ușurință. În cazul în care mizezi pe un pariu care are numai două opțiuni (roșu/negru, par/impar, peste/sub 18.5), primești cota 2.00. În schimb, dacă pariezi pe un singur număr, cota este de 36. Avantajul casei este conferit de existența numărului „0” la ruleta europeană (2,7%), respectiv de numerele „0” și „00” la ruleta americană (5,26%). Pentru aceste numere, nu există pariu câștigător pe selecțiile cu cota 2.00. Șansele de a fi pe plus sunt mai mici dacă joci la ruletă electronică, întrucât softul acționează pe bază de Payout și poate decide rezultatele în funcție de ce mizează fiecare jucător. La ruleta cu dealer live, rata de câștig este de 97,3% pentru cea europeană, respectiv 94,74% pentru cea americană. 

Există jocuri cu Payout teoretic de 100%

La unele jocuri de masă (precum Blackjack, Baccarat, Caribbean Stud Poker, Război, Craps, Double Down Stud, Heads Up Hold’em, Keno sau Video Poker), probabilitatea de a obține câștig este influențată decisiv de opțiunea de pariere. Nu are sens să stai să calculezi tu Payout-ul, pentru îl găsești pe internet, oricare ar fi jocul tău preferat. Interesant este că există jocuri în care avantajul casei este zero, însă această cifră este valabilă dacă joci perfect și, în plus, ai șansă. O rată de câștig foarte mare, peste 99%, o are și pokerul video. De aceea, dacă alegi să rulezi un bonus prin acest joc, ponderea în realizarea rulajului este mai scăzută decât a altor jocuri.

Apropo de pondere, în general, sloturile online sunt jocurile care au pondere de 100% în efectuarea rulajului. Și prin prisma acestei informații îți poți da seama că păcănele online au cea mai mică rată medie de câștig comparativ cu jocurile enumerate mai sus. Un slot de pe internet are Payout-ul mediu de 95%, dar chiar și așa îți oferă șanse mult mai mari de câștig decât păcănelele offline, al căror Payout mediu este până în 80%. Trebuie să ții cont că RTP-ul real al păcănelelor cu jackpot este mai mic decât cel afișat, întrucât o parte din fiecare miză ajunge în fondul pentru marele premiu. 

Mirajul jackpotului...

Să spunem că un joc cu jackpot are afișat un Payout de 97%. Asta înseamnă din start că 3.000 de lei din 100.000 mizați de jucători rămân la operator, ca și marjă de profit. Apoi, 30.000 de lei pot alimenta fondul pentru jackpot, astfel că numai 67.000 de lei contribuie la fondul de premiere pentru câștigurile din jocul de bază. Este bine să cunoști aceste detalii, ca să nu consideri că operatorul a „măsluit” jocul, așa cum reclamă cei care nu știu cum funcționează păcănelele.

Deși au payout mai mic față de alte jocuri de cazino, sloturile online sunt cele mai populare în rândul pasionaților de jocuri de noroc. Situația poate fi explicată prin mirajul unui câștig mare. Cu câțiva bani, poți încasa sute de lei în jocul de bază, dacă ești norocos. Dacă ești din cale-afară de norocos, poți chiar să declanșezi un jackpot de milioane de lei. Șansele sunt foarte mici, dar există.

Etichete
Comenteaza