Mai toţi o FOLOSIŢI, dar ştiţi ce PROPRIETĂŢI are? Tratează DIABETUL, previne CANCERUL, stimulează MEMORIA

Mai toţi o FOLOSIŢI, dar ştiţi ce PROPRIETĂŢI are? Tratează DIABETUL, previne CANCERUL, stimulează MEMORIA
Multe delicatesse culinare, fie că este vorba de deserturi sau de mâncăruri, nu ar avea aceeaşi savoare fără acest condiment. Consumul său nu doar gâdilă papilele gustative, ci aduce şi beneficii sănătăţii.

Scorţişoara este coaja de culoare roşcată-cenuşie, a scorţişorului, un arbore mic, exotic, veşnic verde, originar din Sri Lanka şi din sudul Indiei. Se utilizează în bucătăria occidentală mai ales pentru aromatizarea produselor de cofetărie, iar în ţările orientale şi la condimentarea preparatelor culinare.

Tratează diabetul

Numeroase studii facute in laboratoarele unor universitati de prestigiu arata că scortisoara conţine elemente susceptibile de a lupta împotriva diabetului de tip 2. Ea conţine care echilibrează glicemia, stimulând insulina şi joacă şi un rol în prevenirea diabetului. În plus, testele au demonstrat o ameliorare a nivelului glicemiei post-prandiale (după masă) la pacienţii care consumau un gram de scorţişoară pudra pe zi timp de cel puţin o lună.

Previne cancerul

Scorţisoara are efecte anticancerigene, scazând cantitatea de sânge care ajunge la tumori, astfel că celulele bolnave mor. Studiile pe şoareci arată ca mirodenia reduce riscul de limfom, melanom, cancer cervical şi colorectal, dar şi alte forme ale acestei boli.

Luptă împotriva îmbătrânirii

Scortisoara se clasează printre alimentele ce conţin cei mai multi oxidanţi. Condimentul ajută în lupta împotriva îmbătrânirii datorate stresului şi redă strălucirea pielii obosite.

Stimulează memoria

În afară de respiraţia proaspată şi gustul plăcut, guma de mestecat cu aromă de scorţisoară are şi un beneficiu mai puţin cunoscut: stimulează memoria. Conform unui studiu recent realizat de cercetătorii de la Universitatea Wheeling Jesuit din Statele Unite, persoanele care au mestecat gumă cu aromă de scorţisoară au avut rezultate mai bune la testele de memorie decât cei care au mestecat gumă cu altă aromă sau nu au folosit deloc gumă.

Ceaiul de scortişoară este benefic pentru sănătatea organismului - ameliorează simptomele de gripă şi raceală, îmbunătăţeste circulaţia sângelui, vindecă indigestia şi încălzeşte corpul - este recomandat în timpul iernii când temperaturile sunt scăzute.

Sscorţişoara poate fi folosită şi pentru uz extern, în lupta cu acneea, infecţiile pielii sau chiar pentru tratamente de înfrumuseţare (spre exemplu, scorţişoara este aliatul perfect în lupta împotriva căderii părului).

 

Comenteaza