Condiment ADORAT, LEAC eficient: are EFECTE ANTICANCERIGENE, previne DIABETUL, luptă cu PARKINSONUL

Condiment ADORAT, LEAC eficient: are EFECTE ANTICANCERIGENE, previne DIABETUL, luptă cu PARKINSONUL
Unul dintre cele mai utilizate condimente, atât în mâncăruri, cât şi în deserturi sau băuturi, aduce şi o mulţime de beneficii pentru sănătate.

Scortisoara este un condiment extrem de popular, originar din Sri Lanka si sudul Indiei. Ea contine diverse componente active, precum uleiurile esentiale, taninele si carbohidratii.

Scortisoara are efecte anticancerigene, scazand cantitatea de sange care ajunge la tumori, astfel ca celulele bolnave mor. Studiile pe soareci arata ca mirodenia reduce riscul de limfom, melanom, cancer cervical si colorectal, dar si alte forme ale acestei boli.

Scortisoara reduce semnificativ nivelul de lipide din sange, mai ales in cazul persoanelor cu diabet de tip 2. In cadrul unui studiu, participantilor le-au fost administrate 1, 3 sau 6 grame de scortisoara pe zi, timp de 40 de zile. In randul celor 60 de voluntari, trigliceridele au fost reduse intre 23 si 30%, iar colesterolul rau cu 7-27%. Colesterolul total a fost redus cu 12-26 de procente.

Scortisoara reduce rezistenta la insulina si glucoza, dupa cum arata un studiu realizat pe soareci. Aceasta activeaza niste receptori cu rol in mentinerea greutatii. In cadrul unui studiu publicat in jurnalul "Biochimie" s-a testat abilitatea scortisoarei de a regla cantitatea de zahar din sange, concluzionandu-se ca substanta activa continuta de mirodenie are doua efecte directe asupra glucozei. Ii stimuleaza asimilarea si ajuta la o mai buna absorbtie la nivelul celulelor.

Cinamaldehida (substanta activa) are un efect incredibil de puternic in ceea ce priveste prevenirea diabetului. Acesti compusi, care ajung in organism daca bei ceai de scortisoara, au beneficii surprinzatoare asupra sanatatii, avand efect antioxidant, antimicrobial, antiinflamator, antidiabetic si anti-tumoral, potrivit LiveStrong.

Într-un studiu realizat la Rush University Medical Centre din Chicago, având şoareci pe post de cobai, cercetătorii au observat că produsul conținut de scorțișoară ajunge la nivelul creierului, se oprește și reduce pierderea proteinelor care are grijă de activitatea cerebrală. În plus, benzonatul de sodiu ajută la îmbunătățirea funcțiilor motorii la pacienții cu Parkinson și protejează neuronii.

Ceaiul de scortisoara este bautura perfecta care creeaza o stare de spirit buna si intareste sistemul de aparare al organismului. Scortisoara este utilizata in toata lumea, este renumita pentru aroma sa deosebita de neuitat si folosita atat sub forma de condiment pentru gatit dar si in diferite bauturi.

Ceaiul de scortisoara este benefic pentru sanatatea organismului - amelioreaza simptomele de gripa si raceala, imbunatateste circulatia sangelui, vindeca indigestia si incalzeste corpul - este recomandat in timpul iernii cand temperaturile sunt scazute.

Comenteaza