Nutriția, medicina viitorului. Ce spun specialiștii

Nutriția, medicina viitorului. Ce spun specialiștii
Specialiști din domeniul nutriției au dezbătut, la Cluj, importanța nutriției în viața de zi cu zi, pornind de la premisa că alimentația este cea care ne influențează cel mai mult calitatea vieții. Aceștia susțin că un stil de viață sănătos poate preveni diverse patologii.

Medici, farmaciști, nutriționiști, biologi, diabetologi din toată țara au dezbătut, la Cluj, probleme legate de alimentație și medicină, în cadrul conferinței naționale 'Nutriția - Medicina Viitorului'.

"Dezbatem o chestiune destul de importantă, pentru că s-a constatat, în urma cercetărilor din ultimii ani, că nutriția este, de fapt, cea care ne influențează cel mai mult calitatea vieții și multe patologii se pot preveni tocmai printr-un stil de viață mai sănătos. De aceea, prin manifestarea aceasta ne dorim să ajungem atât la studenți din domeniul medical, cât și la cadre medicale, tocmai pentru a sublinia această conexiune între nutriție și, practic, toate domeniile care lucrează cu pacientul sau cu oamenii în general", a declarat Oana Stanciu, unul dintre organizatorii evenimentului, citată de agerpres.ro

Specialiștii au explicat că nu există un elixir care să ne asigure o calitate mai bună a vieții, însă un stil de viață echilibrat, care presupune atât o alimentație sănătoasă, cât și o activitate fizică moderată, ne poate ajuta să fim mai sănătoși. "E nevoie de un stil de viață echilibrat, care presupune atât o activitate fizică, zilnică sau săptămânală, de o intensitate moderată, o alimentație care să fie bazată pe alimente sănătoase și echilibrate, conform piramidei nutriționale și nu cu dezechilibre și, de asemenea, e nevoie și de o gândire pozitivă. Printre prezentări au fost cele legate de nutriția sportivului, conexiunea între ceea ce înseamnă nutriție și genetică, pentru că în ultima perioadă se face această relație nutrigenetică, nutrigenomică, și partea legată de impactul programelor educaționale asupra populației în general", a completat Oana Stanciu.

Conferința națională 'Nutriția-Medicina Viitorului' se află la a 5-a ediție și este organizată de Asociația Nutriție și Sănătate împreună cu Universitatea de Medicină și Farmacie "Iuliu Hațieganu" Cluj-Napoca și Societatea de Științe Farmaceutice din România, cu sprijinul Asociației Dieteticienilor din România, al Academiei Oamenilor de Știință din România, Organizației Studenților Farmaciști Cluj-Napoca, Organizației Studenților Mediciniști Cluj-Napoca și Organizației Studenților Stomatologi Cluj-Napoca.

 

Comenteaza