Quiche cu dovleac, praz si spanac. Un prânz delicios de toamnă
- Scris de Ziua de Cluj
- 01 Oct 2018, 10:49
- Sănătate
- Ascultă știrea
Quiche-ul este un fel de tartă sarată, vedetă în bucătăria franţuzească. Are un aluat sfărâmicios şi crocant, iar umplutura se face din legume.
Ingrediente
dovleac, 2 maini frunze busuioc tocat, 80g ricotta, 60ml lapte, 2 albusuri, 4 oua, 100g baby spanac , 2 catei usturoi zdrobiti, 700g dovleac placintar taiat in cubulete, 1 fir praz feliat subtire
Metoda de preparare
Incinge cuptorul la 200C. Tapeteaza o tava de copt cu hartie pergament si pune la copt, timp de 25 de minute, cubuletele de dovleac, condimentate cu piper. Intre timp, incinge o tigaie la foc mediu si unge-o cu putin ulei. Caleste prazul timp de 5 minute pana se inmoaie. Adauga usturoiul, apoi spanacul si gateste-le impreuna timp de 4 minute. Tapeteaza un vas de copt ( 26 x 16cm) cu hartie de copt. Pune la baza vasului bucatelele de dovleac copt, apoi amestecul cu spanac si praz. Bate ouale, albusurile si laptele si toarna totul peste legumele din vas. Presara ricotta deasupra. Coace timp de 20 de minute si dupa ce scoti quiche-ul din cuptor presara frunzele de busuioc proaspat.
Citeste pe Foodstory: http://foodstory.stirileprotv.ro/reteta/quiche-cu-dovleac-praz-si-spanac#ixzz5SfCOGODi
Follow us: foodstory.ro on Facebook