Quiche cu dovleac, praz si spanac. Un prânz delicios de toamnă

Quiche cu dovleac, praz si spanac. Un prânz delicios de toamnă

Quiche-ul este un fel de tartă sarată, vedetă în bucătăria franţuzească. Are un aluat sfărâmicios şi crocant, iar umplutura se face din legume.

Ingrediente

dovleac, 2 maini frunze busuioc tocat, 80g ricotta, 60ml lapte, 2 albusuri, 4 oua, 100g baby spanac , 2 catei usturoi zdrobiti, 700g dovleac placintar taiat in cubulete, 1 fir praz feliat subtire

Metoda de preparare

Incinge cuptorul la 200C. Tapeteaza o tava de copt cu hartie pergament si pune la copt, timp de 25 de minute, cubuletele de dovleac, condimentate cu piper. Intre timp, incinge o tigaie la foc mediu si unge-o cu putin ulei. Caleste prazul timp de 5 minute pana se inmoaie. Adauga usturoiul, apoi spanacul si gateste-le impreuna timp de 4 minute.  Tapeteaza un vas de copt ( 26 x 16cm) cu hartie de copt. Pune la baza vasului bucatelele de dovleac copt, apoi amestecul cu spanac si praz. Bate ouale, albusurile si laptele si toarna totul peste legumele din vas. Presara ricotta deasupra.  Coace timp de 20 de minute si dupa ce scoti quiche-ul din cuptor presara frunzele de busuioc proaspat.


Citeste pe Foodstory: http://foodstory.stirileprotv.ro/reteta/quiche-cu-dovleac-praz-si-spanac#ixzz5SfCOGODi 
Follow us: foodstory.ro on Facebook

Comenteaza