Trei remedii naturale pentru buze crăpate

Trei remedii naturale pentru buze crăpate

Buzele crăpate sunt o problemă pentru cele mai multe persoane pe timpul sezonului rece.

Mierea îndepărtează celulele moarte

Unul dintre cele mai eficiente remedii pentru tratarea buzelor crăpate este mierea aplicată pe suprafaţa buzelor, lăsată timp de 15 minute şi curăţată cu ajutorul unei dischete demachiante îmbibate în apă călduţă. Acest proces ajută la eliminarea celulelor moarte de pe suprafaţa buzelor şi la hrănirea în profunzime a acestora. Pentru eficienţă maximă, amestecă în proporţii egale miere cu ulei de măsline, aplică şi lasă să acţioneze un sfert de ceas, după care îndepărtezi compoziţia cu ajutorul unui prosop sau a unei periuţe de dinţi, prin masaj blând.

Masca din lapte şi gălbenuş de ou

Un alt remediu contra buzelor uscate este masca pe bază de lapte şi gălbenuş de ou. Mod de preparare: se înmoaie o bucăţică de pâine neagră într-o ceaşcă de lapte fierbinte, se adaugă 20 de grame de miere, un gălbenuş de ou şi 3 picături de vitamina A. Acest amestec se aplică pe buze şi este lăsat să acţioneze timp de 20 de minute, după care este îndepărtat cu apă călduţă.

Uleiul de măsline

Ajută foarte mult la hrănirea buzelor uscate datorită conținutului bogat în acizi grași omega 3. Nu trebuie decât să aplici câteva picături de ulei de măsline zilnic pentru a scăpa de senzația neplăcută pe care o ai atunci când ți se usucă buzele prea tare. Folosește un deget sau o dischetă demachiantă pentru a-ți tapota buzele, iar uleiul de măsline se va usca imediat. La fel de eficient este și uleiul din semințe de in.

Comenteaza