16 ore cu autocarul pentru o nouă umilinţă: “E dificil să baţi Steaua când mănânci sandwichuri pe drum”

16 ore cu autocarul pentru o nouă umilinţă: “E dificil să baţi Steaua când mănânci sandwichuri pe drum”
Universitatea a fost umilită de Steaua Bucureşti, scor 1-5, într-un nou meci de tristă amintire pentru fani. Fotbaliştii „Şepcilor roşii” spun că de vină pentru această contraperformanţă sunt şi condiţiile precare de la echipă.

Universitatea a reuşit o primă repriză neaşteptat de bună pe „Naţional Arena", dar golul doi al Stelei, venit în minutul 60, i-a doborât complet pe „studenţi". Steaua a învins cu 5-1 în partida de duminică, golul de onoare al clujenilor fiind marcat de brazilianul Cleiton, aflat la debutul în „alb-negru". Jucătorii lui „U" spun că eşecul de la Bucureşti e şi rezultatul condiţiilor extrem de precare de care beneficiază echipa.

„E dificil să baţi Steaua când mănânci sandwichuri pe drum. Am mers făcut 16-18 ore cu autocarul până la Bucureşti şi înapoi, nu am făcut recuperare după meci, am ajuns la Cluj morţi de oboseala azi-dimineaţa (ieri - n.red). Nu spun că doar de asta am luat cinci de la Steaua, dar nesiguranţa de la echipă şi condiţiile în care suntem nevoiţi să muncim te afectează. Am ajuns la Bucureşti cu o zi înainte de meci, dar e greu ca sportiv să te recuperezi complet după un drum atât de lung", a spus unul dintre jucătorii „Şepcilor roşii". Antrenorul Cristi Dulca a fost mai rezervat, însă, în declaraţii, spunând că până în minutul 60, când Steaua a marcat golul doi, Universitatea a făcut un meci foarte bun. „Nu vreau să caut scuze cu deplasarea cu autocarul şi aşa mai departe. E un factor care te afectează, normal. Astea sunt condiţiile, n-aveam ce face. Echipa a făcut o primă repriză foarte bună, am fost peste Steaua în unele momente. Din păcate am căzut fizic, iar când nu te ascultă picioarele mai faci prostii. Aşa am luat golurile, pe greşeli de începători. Ne afectează în continuare lipsa de omogenitate, iar o echipă precum Steaua te taxează pentru fiecare eroare. Dacă întâlneam un adversar mai apropiat valoric, atunci cu siguranţă scoteam un rezultat foarte bun", a spus Cristi Dulca, antrenorul Universităţii.

Preşedintele Anamaria Prodan, aflată pentru prima dată în postura de adversar al soţului ei, Laurenţiu Reghecampf, a declarat ieri că lipsa pregătirii fizice în cantonamentul din Austria şi-a spus cuvântul şi duminică seara. Clujenii au plecat în cantonament fără preparator fizic, după ce Sandu Tăbârcă a demisionat în urma unui conflict cu Claudiu Niculescu, iar italianul Marco Curletti a sosit la echipă abia pe finalul perioadei de pregătire. „S-a văzut că nu putem sta în ghete, nu suntem pregătiţi fizic. Este o umilinţă, dar în condiţiile în care se află acum clubul nu ştiu ce putem comenta. Eu îmi fac în continuare griji că trebuie să plătesc salariile şi n-am de unde. Când am venit la echipă mă bazam pe banii din drepturi tv, dar aceştia au intrat în conturile finanţelor. Se pare că suntem singura echipă din România fără datorii la stat", a spus Prodan.

Steaua Bucureşti a învins Universitatea Cluj cu scorul de 5-1 ( vezi aici meciul în format live text), în partida de duminică seara, de pe Naţional Arena. Adi Rocha a deschis scorul în minutul 16, după ce s-a desprins din marcajul lui Szilagyi şi a trimis cu capul în plasă. Universitatea a reuşit să echilibreze jocul şi chiar să-şi creeze câteva faze bune, însă fără să-i dea prea mari emoţii lui Stanca. Steliştii şi-au dublat avantajul în minutul 60, după o fază superbă construită de Rusescu şi finalizată de acelaşi Rocha. Imediat, rolurile s-au inversat, iar brazilianul l-a servit excelent pe Rusescu pentru un scor de forfait. Bulgarul Krumov (71) a avut o intervenţie prostească în careu, faultându-l pe Cristi Tănase, iar decarul Stelei a transformat spectaculos lovitura de la 11 metri. Universitatea a reuşit să reducă din diferenţă prin brazilianul Cleiton, care l-a depăşit frumos pe Chiricheş şi a trimis cu exteriorul pe sub Stanca. Diferenţa de patru goluri a fost refăcută rapid de acelaşi Tănase, cu un şut de la 20 de metri, cu care a închis tabela.

Următorul meci al Universităţii va avea loc duminică, şi nu luni cum era anunţat oficial, împotriva echipei lui Gheorghe Hagi, Viitorul Constanţa. Partida de pe Cluj Arena va începe la ora 19:00 şi va fi transmisă în direct de Digisport şi în format live text de ziuadecj.ro.

Suporterii au rămas la porţile „Naţional Arena"

Un grup de aproximativ 60 de fani ai „Şepcilor roşii" a făcut deplasarea la Bucureşti, pentru meciul de duminică, însă aceştia n-au fost lăsaţi să intre în stadion. Motivul? Jandarmii le-au refuzat accesul celor care nu aveau buletin de Cluj, iar astfel că fanii au decis să nu intre în arenă. „Eu m-aş fi bucurat ca fanii să fie alături de băieţi, să-i încurajeze în acest joc. Din păcate n-am avut ce face. Sper să fie un incident izolat. Îi aştept pe fani în număr cât mai mare la partida cu Viitorul, când sperăm ca şi cu ajutorul lor să obţinem cele trei puncte", a spus Anamaria Prodan.

 

 

Etichete
Comenteaza