Caravana scrimei româneşti, în centrul Clujului GALERIE FOTO

Caravana scrimei româneşti, în centrul Clujului GALERIE FOTO
Acțiunea organizată de Federația Română de Scrimă, cu sprijinul Comitetului Olimpic și Sportiv Român și al Ministerului Tineretului și Sportului, a ajuns joi la Cluj-Napoca.


După ce au trecut pe la Slobozia, Constanța, Iași și Târgu-Mureș, campionii mondiali şi europeni ai României au ajuns şi la Cluj. În Piaţa Unirii, de la ora 12:00, clujenii au putut vedea demonstraţii de scrimă şi au primit informaţii despre acest sport. Cei prezenţi au avut ocazia de a cunoaşte câţiva dintre campionii scrimei din România, printre care Mihai Covaliu, Tiberiu Dolniceanu, Simona Gherman, Simona Popa, Ana Maria Constantin, Adrian Dabija, Dorin Băzăvan cu care s-au putut fotografia şi de la care au putut să ia autografe pe pliantele cu pozele lor.

"Sportul este făcut atât pentru băieţi, cât şi pentru fete, deci nu este nicio diferenţă. Scrima este un sport nobil, denotă eleganţă, deci s-ar potrivi mai mult la fete. Obiectivul acestei caravane este de a promova cât mai mult scrima, de a atrage cât mai mulţi copii în sălile de scrimă. Eşti campion mondial, este o mare bucurie, satifacţie, munceşti pentru asta, îţi doreşti să faci performanţă în sport. Este greu, nu spune nimeni, dar în momentul în care rezultatul vine, satisfacţia este enormă. Tinerii s-ar apuca de acest sport pentru a-i ajuta foarte mult în viaţă, pentru că te disciplinează, îţi oferă nişte principii de viaţă sănătoase", a spus Gherman.

"Viitorul acestui sport în România  începe în fiecare zi, de aceea facem aceste demonstraţii de scrimă pentru a  promova acest sport, care are performanţă, care aduce medalii în România. Eu sunt sigur că şi prin astfel de acţiuni vom reuşi să atragem copiii, părinţi şi bunicii la acest sport. Este un sport cu beneficii extraordinare şi pe termen mediu şi lung pentru toţi practicanţii acestui sport. Ne bucurăm că reușim an de an să aducem medalii pentru România.

Secretul acestor performanțe constă într-o viață echilibrată, respectul față de ceea ce facem, faţă de antrenori, faţă de adversarii noştri şi muncă susţinută şi continuă pentru a fi pregătiţi în momentul în care suntem la competiţiile majore, a face cinste şi a aduce medalii României. Îi îndemnăm pe părinții clujeni să îi aducă pe copii la scrimă, nu vor regreta. Nu este un sport scump, nu este un greu până la un anumit nivel şi e un sport elegant, frumos, în care fizicul și psihicul se împletesc armonios și se dezvoltă deopotrivă. Cu acest sport poți să vezi lumea, să îți faci prieteni din toate collţurile acestei lumi”, a declarat preşedintele Federaţiei Române de Scrimă, Mihai Covaliu. 

Etichete
Comenteaza