Consilierii locali PNL: "Oferta lui Walter, o mişcare de a scăpa de proces"

Consilierii locali PNL:
Consilierii locali ai PNL Cluj-Napoca consideră că oferta lui Florian Walter de a achiziţiona pachetul de acţiuni deţinut de Primărie la FC „U” este o "schemă" de a a scăpa de acţiunea în instanţă la care s-a asociat ca și parte civilă şi Consiliul Local Cluj, în dosarul transferurile jucătorilor de la "U" către Petrolul.

"Reamintim faptul că în şedinţa din 29 august, consilierii locali au votat, cu unanimitate de voturi, ca Primăria să se constituie ca parte civilă în procesul în care Florian Walter, Ioan Mărginean şi Dorin Capră sunt cercetaţi în dosarul transferurilor cu titlu gratuit a 15 jucători de la U Cluj la Petrolul. Motiv pentru care, grupul consilierilor locali ai PNL Cluj-Napoca consideră că Florian Walter face această ofertă în primul rând pentru a scăpa de acţiunea în instanţă la care s-a asociat ca și parte civilă şi Consiliul Local Cluj, într-un dosar al transferurilor ilegale prin care municipalitatea a fost păgubită şi aşteaptă despăgubiri în instanţă", se arată într-un comunicat remis presei de către grupul consilierilor locali PNL. Despre acest subiect ZIUA de CLUJ a scris pe larg AICI.

De asemenea, consilierii PNL atrag atenţia că dacă Primăria iese din acţionariat nu va mai primi daune pentru înşelăciune, ba chiar va putea da bani clubului, lucru imposibil în acest moment din cauza Legii Sportului (Calitatea de acţionar la „U" şi CFR împiedică Primăria să aloce fonduri către cele două cluburi din cauza legii sportului.).

"Considerăm că de 6.000 de euro Florian Walter împușcă cel puțin doi iepuri dintr-o lovitură: scoate din joc un păgubit, căruia nu mai trebuie să-i plătească daune pentru înșelăciune și are pretenții și poate primi 1 milion de euro de la același păgubit, conform promisiunilor publice ale primarului Emil Boc. Reamintim faptul că Emil Boc a declarat in repetate rânduri ca are pregatiți un milion de lei din partea municipalității pentru Clubul U, dar că acești bani nu pot fi alocați, deoarece Consiliul Local este acționar la ambele cluburi de fotbal din Cluj-Napoca și legea nu o permite", se mai arată în comunicatul de presă. 

Primarul Emil Boc a declarat, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă că refuză oferta făcută de Walter şi tot poate doar să îl ajute să găsească un nou investitor pentru club.

 

 

 

Comenteaza